Krško: spektakel, kot ga v Posavju še ni bilo

1. SNL: danes še zadnji tekmi 4. kola. Zadnjeuvrščeni Rudar v Domžalah, Olimpija v Krškem.

Objavljeno
07. avgust 2015 16.42
Henty Ezekie Isoken na tekmi med Olimpijo in Domžalami. Ljubljana, 1. avgust, 2015. [nogomet, Olimpija, Domžale, Henty Ezekie Isoken ]
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Pika na i razburljivega 4. kola 1. SNL bo nocoj v Krškem. Predigra bo pozno popoldan pripadla dvoboju v Domžalah, zvečer bo na polnem štadionu Matije Gubca še en posavski spektakel v znamenju zelenih: domači zeleni s prednostjo dveh točk na lestvici gostijo zeleno-belo Olimpijo.

Domžale: Domžale – Rudar (18.30; sodnik Damir Skomina): Zmagoviti ples v Stožicah je še okrepil samozavest Domžalčanov. Ti premorejo dolgo in enakovredno klop, ki je povrhu še izkušena. Stroj, čigar odlika je delavnost, ima eno slabost: ni videti, da bi taktično nadzorovano dirko in agresivnost nadgradili s premočjo na vseh delih igrišča in tudi v napadanju. Vztrajajo pri pragmatičnosti. Trpijo pa napadalci. Všečni Velenjčani se še sestavljajo, a so možni vsi scenariji.

Krško: Krško – Olimpija (20.15; Roman Glažar): Krško je zajela evforija. Naj traja, dokler lahko, a slej ko prej bo prišla realnost in z njo boj za obstanek. Ampak domačim se ponuja izjemna priložnost, da jo po Celju in Kopru zagodejo še Olimpiji. Njen trener Marijan Pušnik še ni sestavil mozaika, v katerega športni direktor Ranko Stojić morda preveč na silo zlaga nove kamenčke. Francoz, Portugalec, zdaj še Brazilec. Res je, ta »miks« lahko sprejema le samozavestni Korošec, kot je Pušnik. Moštvu brez kaznovanih Matica Finka in Roka Kronavetra bo dirigiral s tribune, na kateri v svojem ljudskem slogu bo domače navijače. Poraza pa si ne sme privoščiti.