Krunoslav Jurčić: Zanimajo me zgolj klubi in ljudje z vizijo

Zlatko Zahović: Imeli smo le enega kandidata. Je velik zanesenjak in človek, ki bo 24 ur dnevno pripaden svojemu delu.

Objavljeno
30. avgust 2015 12.42
NK MARIBOR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Novi trener slovenskega nogometnega prvaka Maribora, 45-letni Hrvat Krunoslav Jurčić, je včerajšnji vnovičen spodrsljaj svojih novih varovancev v ligaškem dvoboju s Krko (2:2) spremljal zgolj s tribun, po dvoboju pa se je prvič soočil z domačo sedmo silo. Jasno je tudi že, da vijoličasti strokovni štab - seveda z izjemo trenerja - ostaja nespremenjen, Jurčićevi sodelavci bodo Saša Gajser, Mitja Pirih in Marko Borko.

»Maribor mi ni neznanka, spremljam ga že dolgo. Ljudski vrt sem spoznal že kot igralec in mi je v čast in zadovoljstvo, da sem dobil priložnost na trenerskem stolčku. Vem, kaj je Maribor v vaših okvirih dosegel, in ko me je poklical športni direktor Zlatko Zahović, sem takoj pristal na sodelovanje. Zanimajo me klubi in ljudje z vizijo. Moje ambicije so podobne klubskim. Čim prej želim začeti delati. Ogledal sem si vse tekme vijoličastih v tem delu prvenstva, poznam tudi evropsko pot, pozitivne in negativne plati. Verjamem, da bomo skupaj opravili velik posel. Obdobja, v kakršnem je moštvo zdaj, se dogajajo, še posebej po nizu odličnih dosežkov v minulih letih. Opazen je tudi učinek pomanjkanja samozavesti po izpadu iz Evrope. Toda Maribor mora ostati na visoki ravni, moja obljuba pa je, da bom naredil takšno ozračje v ekipi, da se bo vsak trudil po najboljših močeh. Prišel sem, da bi bil prvak, drugo me ne zanima. Maribor mora nadaljevati po začrtani poti osvajanja trofej,« je strnil prve vtise nekdanji hrvaški reprezentant in nato trener Dinama, s katerim se je petkrat dokopal do naslova hrvaškega prvaka.

»Zgodilo se je, kar se je moralo. Maribor stopa na novo športno pot z novim trenerjem. Posebej ga ni treba predstavljati, saj smo ga gledali pri osvajanju lovorik. Njegova kariera sovpada z našim klubom. Želim mu vso srečo pri delu, imel bo popolno podporo celotnega kluba. Upam in želim si, da bo šel Maribor z njim na klopi v novo, pozitivno smer,« je novemu trenerju polaskal športni direktor Zlatko Zahović in glede (pričakovanega) izbora dodal: »Imeli smo zgolj enega kandidata. Potrebujemo strokovnjaka, ki je v karieri prestal že marsikaj. Je velik zanesenjak in človek, ki bo 24 ur dnevno pripaden svojemu delu. Naš novi trener ima prav to, kar si želimo, z vsemi ustreznimi značilnostmi.«

Še to: na štadionu Ljudski vrt, potem ko je gradbena inšpekcija zagrozila s sankcijami zavoljo neustreznosti dotrajane zahodne tribune, še vedno potekajo najnujša sanacijska dela. Po županovih besedah so s kleparskimi deli ustavili zamakanje, zdaj pa je na vrsti druga faza obnove, s katero želijo odpraviti korozijo. Na dolgi rok pa bo treba v celoti prenoviti tribuno, ki ne ustreza več mednarodnim kriterijem, zaradi česar sta svetovna in evropska krovna organizacija slovenskemu prvaku že večkrat pogledali skozi prste.