Kuyt se je naveličal sedenja na klopi in odšel v Turčijo

Dirk Kuyt je zapustil Liverpool in s turškim podprvakom Fenerbahčejem podpisal triletno pogodbo.

Objavljeno
03. junij 2012 21.24
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ankara - Nizozemski nogometni reprezentant Dirk Kuyt ima dovolj sedenja na klopi angleškega prvoligaša Liverpoola, zato se je odločil za spremembo kluba. Okrepil bo vrste turškega podprvaka Fenerbahčeja, prestop in dogovor o treh letih sodelovanja so Turki že potrdili, da jih Nizozemec zapušča, pa so sporočili tudi Angleži, piše STA.

»Če bi imel 35 ali 36 let, bi ostal na Otoku. A jih imam 31 in kar nekaj let igranja je še pred mano. Imam še veliko ambicij, dovolj dobro sem pripravljen, da lahko še igram na najvišji ravni. Zato verjamem, da bom hitro našel klub, ki bo zadovoljil moja pričakovanja,« je pred dnevi, ko se je špekuliralo, da se bo vrnil v Feyenoord, dejal napadalec.

Kuyt je od leta 2006 za Liverpool odigral 207 tekem, v katerih je dosegel 51 golov. Njegova slaba volja pri angleškem velikanu se je stopnjevala po prihodu trenerja Kennyja Dalglisha, pri katerem ni bil v prvem planu. Dalglisha so ob koncu sezone sicer zamenjali, kar pa Nizozemca - za tulipane je doslej odigral 85 tekem (24 golov) in bo v ekipi tudi na EP, ni odvrnilo od odločitve.