Mladi Italijani tesno prek Slovencev

Mlada slovenska reprezentanca je na tretji kvalifikacijski tekmi za EP doživela prvi poraz.

Objavljeno
08. september 2015 19.34
Slovenija : Rusija do 21 let.Na sliki Andraž Šporar(7)Koper 15. 11. 2013
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Reggio Emilia - Po zanesljivih zmagah na uvodu kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2017 na Poljskem proti Andori in Litvi, ki so ju izbranci Primoža Glihe odpravili s skupnih 7:0, so mladi slovenski nogometaši prvič ostali praznih rok. V Reggiu Emilii jih je z 1:0 ugnala reprezentanca Italije, za katero je bil to sploh prvi preizkus v teh kvalifikacijah.

»Azzurrini« so prve tri točke na svoj račun vpisali po zaslugi uspešno izvedene enajstmetrovke upa Fiorentine
Federica Bernardeschija, ki je goriškega čuvaja mreže Grego Sorčana ukanil po 51. minutah igre. Slednji je ob svojem debiju sicer prikazal odlično predstavo, saj je s svojimi posredovanji kar nekajkrat rešil slovenska vrata. Edino priložnost gostov je v 67. minuti zapravil vezist Olimpije Nik Kapun.

»Odigrali smo korektno tekmo, a nas je tista enajstmetrovka zelo presekala. Vedeli smo, da bo odločala obramba, a smo igrali brez Stojanoviča, Stankoviča, Krefla, to so vse obrambni igralci. Morali smo krpati luknje, postavljati druge na defenzivne položaje, kjer drugače ne igrajo, vsi pa vemo, kaj to pomeni proti reprezentanci, kot je italijanska. Škoda, da je sodnik piskal enajstmetrovko, ki je po mojem mnenju zelo vprašljiva, saj smo 15 minut pred koncem imeli nekaj priložnosti in če bi v 51. minuti zdržali brez enajstmetrovke, bi se tekma bistveno drugače obrnila,« je za STA povedal selektor Gliha.

Slovenci so se renimoranim tekmecem dobro upirali. Domači so do prve priložnosti prišli v 33. minuti tekme, ko je Sorčan najprej ubranil poizkus Bernardeschija, takoj zatem pa še Gaetana Monachella. Do zmagovitega zadetka Italijanov je prišlo v 51. minuti tekme, ko je Kenan Bajrić nespretno posredoval pri ustavljanju Nicole Murruja, tako da je glavni sodnik Sandro Schärer pokazal na belo točko, ki jo je realiziral soigralec Josipa Iličića v Fiorentini. Bernardeschi je imel lepo priložnost za povišanje vodstva še deset minut kasneje, a se je še enkrat izkazal Sorčan.

Slovenci (resda z dvema tekmama več od današnjih nasprotnikov) ostajajo na čelu skupine 2. S tekmo manj ima šest točk tudi Irska, ki je danes z 2:0 v gosteh odpravila Andoro.