Mura po visokem porazu v Kijevu pred misijo nemogoče

Nogometaši Mure so v 3. kolu kvalifikacij za evropsko ligo na gostovanju pri Arsenalu Kijev doživeli visok poraz s 3:0.

Objavljeno
02. avgust 2012 16.20
Posodobljeno
02. avgust 2012 18.01
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Kijev - Nogometaši Mure si želijo nadaljevati letošnjo evropsko zgodbo o uspehu, a bodo morali v tretjem kolu kvalifikacij za igranje v evropski ligi presenetiti še Arsenal iz Kijeva.

Ukrajinski tekmec si je na prvi tekmi na domačem stadionu Valerij Lobanovsky zagotovil (pre)visoko prednost, saj so slavili zmago s kar 3:0. Ob tem je potrebno poudariti, da so črno-beli igrali oslabljeni, saj so bili zaradi prestajanja kazni (trije rumeni kartoni) brez prvega strelca Nusmirja Fajića.

Sobočani so se v Kijevu kmalu znašli v zaostanku. Že šesti minuti je Leandro Da Silva z desne strani podal pred Murina vrata, kjer je bil najvišji Romun Ionut Mazilu in z glavo premagal Filipa Drakovića. V 15. minuti so bili domači blizu novega zadetka Aleksander Kobahidze, ki je z roba kazenskega prostora le za nekaj centimetrov zgrešil levo vratnico Murinega gola.

Novo lepo priložnost so imeli Ukrajinci v 25. minuti, ko je v kazenskem prostoru neoviran streljal Mazilu, vendar se je izkazal Draković. Mura v prvem polčasu ni resneje ogrozila domačega vratarja, zato pa je novo ukrajinsko priložnost v 35. minuti zapravil nekdanji nogometaš Milana, beograjskega Partizana in Reggine Dominic Adiyiah, piše STA.

Ukrajinci so pokazali, da so kakovostnejša ekipa in svojo premoč oplemenitili v 61. minuti. Znova je bil na desni strani v vlogi podajalca Da Silva, pred golom pa je bil najhitrejši in najspretnejši Oleksander Kovpak, ki je le nekaj trenutkov pred tem vstopil v igro. Čeprav so Sobočani po spodobnih akcijah nekajkrat prišli do ugodnih položajev, pa strela neposredno v okvir vrat niso sprožili do 80. minute, ko je poskusil Erik Janža.

V 77. minuti pa je enega nevarnejših poskusov gostov sprožil Leon Sreš, ki je meril malce previsoko. Na drugi strani so imeli Ukrajinci novo veliko priložnost v 79. minuti, ko je po neodločnem izbijanju Murine obrambe do strela v kazenskem prostoru prišel Mazilu, a se je še enkrat izkazal Draković. Slednji pa je bil brez moči v 83. minuti, ko je po kotu Maksima Šackega z glavo zadel Eric Matoukou.

Postavi obeh moštev

Arsenal Kijev: Borovyk, Polovyi, Gitchenko, Mataukov, Da Silva, Maksymov, Shakhov, Shatskykh, Kobakhidze, Adiyiah, Mazilu. Klop: Pavkiv, Korpak, Sstargorodskyy, Symonenko, Arzhanov, Mikoliuas in Gomeniuk.

Mura 05: Draković, Cipot F., Sreš, Majer, Bohar, Kramar, Janža, Kouter, Jelić, Eterović, Maruško. Klop: Cipot. T., Kozar, Botjak, Buzeti, Vaš, Gruškovnjak in Barbič.

Glavni sodnik je Finec Antti Munukka.

Evropska liga (kvalifikacije, 3. kolo)

Arsenal Kijev - Mura 05 3:0

(Mazilu 6., Kovpak 61., Matoukou 83.)