Kvalifikacije za ligo prvakov: Kampl s Salzburgom na dobri poti

Na prvi tekmi 4. kola kvalifikacij za ligo prvakov je Salzburg z 2:1 premagal Malmö, Ludogorec je klonil proti Steaui z 0:1.

Objavljeno
19. avgust 2014 20.13
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Medtem ko Mariborčane prva tekma 4. kola kvalifikacij proti Celticu čaka jutri, je bilo nocoj na sporedu že nekaj zanimivih dvobojev, ki bodo odločali o napredovanju v skupinski del tekmovanja. Priložnost, da se poskusita v ligi prvakov, se ponuja tudi dvema slovenskima nogometašema Kevinu Kamplu in Romanu Bezjaku, ki pa sta bila s svojima kluboma različno uspešna.

Kampl je bil udarni adut Salzburga, ki je premagal švedski Malmö z 2:1. Gostitelji so po prvem polčasu vodili z 1:0, v 16. minuti je bil uspešen Franz Schiemer, njihovo vodstvo pa bi zlahka bilo še višje, saj je Javier Soriano kar trikrat zadel okvir vrat. Povsem so prevladali tudi v posesti žoge. Soriano je nato na začetku drugega polčasa le zadel v polno, lepo zmago z 2:0 pa je v zadnji minuti srečanja preprečil Emil Forsberg in z golom v gosteh močno olajšal položaj svoji ekipi.

Bezjak s tekmo Ludogorca v Bukarešti ni mogel biti zadovoljen. Slovenski reprezentančni napadalec ni dobil priložnosti v prvi enajsterici, še vedno namreč čaka na morebitni prestop. Bolgarsko moštvo je dve minuti pred koncem rednega dela klonilo z 0:1, zmagoviti gol za Steauo pa je prispeval Alexandru Chipciu in se tako oddolžil za zapravljeno 11-metrovko v prvem polčasu. V 34. minuti je namreč zablestel vratar Vladislav Stojanov in ubranil strel z 11 metrov, potem ko je Yordan Minev naredil prekršek nad Lucianom Sânmărteanom. Chipciu bi lahko zadel tudi v sodnikovem dodatku prvega polčasa, ko bi lahko zadel z bližine, toda Stojanov se je znova izkazal z odlično obrambo.

Prek kvalifikacij si bo skušal nastop v ligi prvakov zagotoviti tudi sloviti Arsenal, ki se je na razburljivi tekmi v Istanbulu z Bešiktašem razšel z izidom 0:0. Priložnosti na tekmi ni manjkalo, eno najlepših je imel po nekaj sekund po začetnem sodniškem žvižgu Demba Ba. Njegov izjemen strel s sredine igrišča je za las ustavil vratar Wojciech Szczęsny.

Bayer Leverkusen je v Københavnu zmagal s 3:2, vseh pet golov pa je padlo že v prvem polčasu. Napoli se je doma proti težkemu baskovskemu tekmecu Athleticu Bilbau komaj rešil, gol za neodločeni izid 1:1 je prispeval Gonzalo Higuain.

Liga prvakov, kvalifikacije, 4. kolo

Steaua Bukarešta - Ludogorec Razgrad 0:1 (0:0)

Chipciu 88.

Chipciu je v 34. minuti zapravil 11-metrovko za Steauo

Začetni postavi:

Steaua: Arlauskis, Râpă, Szukała, Latovlevici, Varela, Chipciu, Prepeliţă, Stanciu, Sânmărtean, Breeveld, Popa;

Ludogorec: Stojanov, Minev, Moţi, Terziev, Júnior Caiçara, Dyakov, Zlatinski, Marcelinho, Aleksandrov, Misidjan, Hamza (Bezjak na klopi).

Salzburg - Malmö 2:1 (1:0)

Schiemer 16.. Soriano 54.; Forsberg 90.

Začetni postavi:

Malmö: Olsen, Tinnerholm, Helander, Ricardinho, E. Johansson, Halsti, Adu, Kroon, Rosenberg, Thelin, Forsberg;

Salzburg: Gulácsi, Schwegler, Schiemer, Ulmer, André Ramalho, Mané, Ilsanker, Kampl, Sabitzer, Soriano.

Bešiktaš - Arsenal 0:0 (0:0)

København - Bayer Leverkusen 2:3 (2:3)

M. Jørgensen 9., Amartey 13.; Kiessling 5., Bellarabi 31., Son Heung-Min 42.

Napoli - Athletic Bilbao 1:1 (0:1)

Higuain 68.; Muniain 41.