Atletico kljub ubranjeni enajstmetrovki Oblaka izgubil v Sevilli

Vodilna ekipa španskega prvenstva Atletico je v 29. kolu izgubila proti Sevilli z 0:1. Jan Oblak na drugi zaporedni ligaški tekmi ustavil strel z bele točke.
Fotografija: Jan Oblak je v osmi minuti ustavil enajstmetrovko Lucasa Ocamposa, s čimer pa ni preprečil poraza Atletica. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak je v osmi minuti ustavil enajstmetrovko Lucasa Ocamposa, s čimer pa ni preprečil poraza Atletica. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters

Nogometaši Atletica so v 29. kolu španskega prvenstva izgubili na derbiju v Sevilli (0:1), kjer jim ni pomagala niti ubranjena enajstmetrovka slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka.

Atletico je na zadnjih osmih ligaških tekmah zmagal le trikrat, v tem obdobju je osvojil 12 od 24 možnih točk. Po zadnjem porazu ima tri točke več od Reala in štiri od Barcelone, ki se lahko z jutrišnjo zmago približa na vsega točko.

Slovenski vratar Oblak je moral na gostovanju svojo ekipo reševati že v osmi minuti. Takrat je Saul Niguez v kazenskem prostoru pohodil Ivana Rakitića in domači so imeli na voljo enajstmetrovko.

Odgovornost je prevzel Lucas Ocampos in streljal v svojo desno, a je njegovo namero uganil Oblak in preprečil zaostanek Atletica.

Škofjeločan je tako ubranil enajstmetrovko še na drugi zaporedni prvenstveni tekmi, potem ko je dobro posredoval tudi 21. marca proti Deportivu iz Alavesa.



Ocampos in Oblak sta bila v središču pozornosti znova v 20. minuti, ko je domači vezist streljal z leve strani, a je bil znova dobro postavljen vratar Atletica.

Tri minute zatem je imel Atletico eno od redkih priložnosti, Koke pa je z roba kazenskega prostora streljal v vratarja Yassineja Bounouja.

Prvi polčas se je tako končal brez golov. Številke so govorile v prid Sevilli, ki je več streljala (12:3, v okvir 3:2) in imela žogo več v svojih nogah (65%).
 

Acuna zadel z glavo, Hermoso in Correa zgrešila za izenačenje


Sevilla je v drugem polčasu je kronala svojo premoč. To se je zgodilo v 70. minuti, ko je Jesus Navas z desne strani podal na oddaljeno vratnico, tam pa je Marcos Acuna z glavo streljal v levi spodnji kot in presenetil Oblaka, ki se je premikal v nasprotno smer.

Atletico bi le tri minute kasneje lahko izenačil, vendar je Mario Hermoso z enajstih metrov grdo zgrešil in žogo poslal visoko prek gola. Še lepšo priložnost je v 91. minuti zapravil Angel Correa, njegov strel iz bližine je z levo nogo ustavil Bounou.

Nogometaši Atletica so doživeli tretji prvenstveni poraz sezone, za nameček pa bodo na naslednji ligaški tekmi z Betisom igrali brez kaznovanih Luisa Suareza in Marcosa Llorenteja.

Špansko prvenstvo, rezultati 29. kola
Sevilla : Atletico Madrid 1:0 (Acuna 70.)
Oblak je branil za Atletico
Alaves : Celta Vigo 1:3 (Lejeune 86.; Nolito 8., Aspas 14., Mina 20.)
Elche : Betis 1:1 (Milla 36.; Iglesias 14./11m)
Cadiz : Valencia 2:1 (Cala 14., Mauro 88.; Gameiro 19.)
Že odigrano
Levante : Huesca 0:2 (Mir 15., 54.)
Granada : Villarreal 0:3 (Moreno 9./11m, 18., 60./11m)
Real Madrid : Eibar 2:0 (Asensio 41., Benzema 73.)
Osasuna : Getafe 0:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: