Lahm nogometaš leta v Nemčiji

Philipp Lahm je po koncu sezone obesil kopačke na klin, v izboru nogometaša leta pa so se poklonili legendarnemu branilcu.

Objavljeno
23. julij 2017 18.24
FBL-GER-CUP-BAYERN-MUNICH-WOLFSBURG
N. Gr.
N. Gr.
Munchen - Čeprav se je Philipp Lahm po koncu prejšnje sezone že poslovil od aktivnega igranja, je zdaj dobil še eno priznanje. V Nemčiji so nekdanjega dolgoletnega kapetana münchenskega Bayerna in nemške reprezentance izbrali za nogometaša leta.

V anketi, ki jo je pripravil strokovni časnik Kicker, je v boju za najboljšega v Nemčiji zmagal Lahm z 242 glasovi. Drugi je bil Toni Kroos (Real) s 192, tretji pa Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia) s 120. Lahm je tako nasledil nekdanjega klubskega soigralca Jeroma Boatenga, ki je slavil lani.

»To je veliko priznanje, počaščen sem. Mislim pa, da so pri izboru nagrade gledali celotno kariero, ne le zadnjega leta,« je dejal prejemnik nagrade. Pri 33 letih je pred tremi meseci pomahal navijačem v slovo. V bogati zbirki ima med drugim naslov svetovnega prvaka z Nemčijo leta 2014, na klubski ravni pa osem naslovov prvaka, šest pokalnih lovorik in zmago v ligi prvakov leta 2013 z Bayernom.

V ženski konkurenci so za najboljšo izbrali Dzsenifer Marozsan, trener leta pa je postal Julian Nagelsmann (Hoffenheim).