Lahm bo igral še tri leta

Kapetan nemčije ob osvojitvi naslova svetovnega prvaka Philipp Lahm bo nogometno kariero zaključil leta 2018.

Objavljeno
14. januar 2015 17.30
FBL-FIFA-BALLONDOR-AWARD
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

München - Nemški nogometaš Philipp Lahm je ob podelitvi za najboljšega nogometaša leta v pogovoru za francoski časnik L'Equipe razkril, da bo z aktivnim igranjem nogometa vztrajal še tri sezone. Leta 2018, ko se mu bo iztekla zdajšnja pogodba z Bayernom pa bo zaključil kariero, je napovedal danes 31-letni branilec.

Lahm je po osvojitvi naslova zapustil nemško reprezentanco, kapetanski trak pa še nosi pri Bavarcih, pri katerih predstavlja steber obrambe. »Moja pogodba z Bayernom se izteče leta 2018. Takrat bom star 34 let, to bo pravi čas, da končam kariero. Ne vidim možnosti, da bi igral v Katarju ali v ameriški ligi MLS, želim končati kariero, ko sem na vrhuncu,« je dejal Lahm, ki pa si pred zaključkom kariere seveda želi osvojiti še nekaj lovorik.

»Želim si še eno lovoriko v ligi prvakov. To je največji cilj in verjamem, da nam to lahko uspe že letos. Glavni tekmeci so Real Madrid, Chelsea in Barcelona. PSG? Bomo videli, kako jim bo šlo proti Chelseaju, vsako leto so boljši, mogoče se bodo borili za lovoriko,« je razmišljal Lahm, ki bi se rad oddolžil Londončanom za poraz v finalu leta 2012.

Nemški branilec, ki v zadnjih letih igra tudi v zvezni vrsti, je za francoski časnik spregovoril tudi o moštvenem soigralcu Francozu Francku Riberyju. Ta je končal reprezentančno pot, njegovo odločitev pa je Lahm pozdravil. »Ribery je bil leta 2014 veliko poškodovan, v zadnjih mesecih znova igra dobro. Je pomemben igralec naše ekipe. Zapustil je reprezentanco, zato ima več časa za Bayern. Zaradi tega smo vsi srečni,« je dejal Münchenčan, ki je za Bayern zbral 414 tekem in dosegel 13 golov, za reprezentanco pa 113 tekem, petkrat se je vpisal med strelce. S kapetanskim trakom na roki je v Braziliji dvignil pokal za svetovnega prvaka, v klubskem dresu pa je osvojil šest naslovov državnega prvaka, ligo prvakov in evropski superpokal.