Legia se je pritožila še na CAS

Potem ko je UEFA dvakrat zavrnila pritožbo Legie, se je poljski klub pritožil še na Mednarodno športno razsodišče.

Objavljeno
16. avgust 2014 00.21
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Lozana - Nesojeni nasprotnik Maribora v zadnjem krogu kvalifikacij za nogometno ligo prvakov varšavska Legia ne meče puške v koruzo. Potem ko je Evropska nogometna zveza (Uefa) njene pritožbe zavrnila že na dveh stopnjah, so se Poljaki odločili pritožiti še na Mednarodno športno razsodišče (Cas). Odločitev slednjega bo znana v ponedeljek.

Uefa je Poljake nazadnje zavrnila v četrtek in potrdila škotski Celtic kot potnika v zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov. Varšavski klub je na igrišču sicer dobil obe tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakov proti škotskemu prvaku (s 4:1 in 2:0), toda ker je na povratni tekmi v 88. minuti v igro vstopil Bartosz Bereszynski, ki ni imel pravice nastopa, je nato za zeleno mizo tekmo dobil Celtic s 3:0. Skupni izid je bil tako 4:4, Škoti pa so napredovali zaradi gola v gosteh.

Cas je že začel postopek, svojo odločitev pa bodo sporočili predvidoma v ponedeljek popoldne. Maribor bo prvo tekmo s Celticom sicer igral 20. avgusta doma, povratno pa 26. avgusta v Glasgowu.