Leicester še ni prvak (VIDEO)

Z neugodnega gostovanja pri Manchester Unitedu se je, brez kaznovanega Jamieja Vardyja, vrnil s točko (1:1).

Objavljeno
01. maj 2016 20.13
Britain Soccer Premier League
J. P.
J. P.

Manchester - Če bi hoteli nogometaši Leicestra že tri kola pred koncem angleškega prvoligaškega tekmovanja potrditi presenetljivi naslov državnega prvaka, bi morali danes - ne glede na razplet jutrišnjega obračuna med Chelseajem in prvim izzivalcem Tottenhamom - odnesti celo kožo z neugodnega gostovanja pri Manchester Unitedu. Ni se jim posrečilo v celoti, so pa osvojili dragoceno točko, s katero so se cilju približali še za pol koraka, lovorike pa bi se lahko veselili že jutri, če ne bi Tottenham osvojil niti točke v londonskem derbiju.

Leicester v zadnjih dveh kolih nima enostavnega razporeda. Najprej ga v soboto čaka domač dvoboj z Evertonom, nato pa osem dni pozneje še gostovanje pri padlem branilcu naslova Chelseaju. Tottenham bo najprej gostil zasedbo Southamptona, nato pa se podal še v gosté k Newcastlu. Danes so jo varovanci trenerja Claudia Ranierija že desetič zapored odnesli brez poraza, z »rdečimi vragi« so se namreč razšli z 1:1. Oba gola sta padla zelo zgodaj. Domači so zadeli prvi, že v osmi minuti je namreč danskega čuvaja mreže Kasperja Schmeichla ugnal 20-letni francoski mladenič Anthony Martial. A vodilno moštvo lige je potrebovalo pičlih devet minut za izenačenje. Podajo s prostega strela Daniela Drinkwaterja, že sedmo v sezoni, je izkoristil jamajški branilec Wes Morgan, ki mu z glavo ni bilo težko spraviti žoge za hrbet Davida de Gee.

Leicester, brez kaznovanega prvega strelca Jamieja Vardyja, je dvoboj končal z zgolj desetimi igralci na terenu, v 86. minuti je namreč drugič porumenel Drinkwater in moral predčasno v garderobo. United je bil sicer v premoči, ki se odraža tudi v kar 70-odstotni posesti žoge in razmerju sproženih strelov v okvir vrat (6:3), kar pa ni zadostovalo za kaj več kot točko, s katero ostaja v igri za četrto mesto, ki še zagotavlja nastop v kvalifikacijah za prihodnjo sezono lige prvakov.

IZIDI

Manchester United : Leicester 1:1
Martial 8.; Morgan 17.

Swansea : Liverpool 3:1
Ayew 20., 67., Cork 33.; Benteke 65.

Southampton : Manchester City 4:2
Long 25., Mane 28., 57., 68.; Iheanacho 44., 78.