Lewandowski podpisal petletno pogodbo z Bayernom

Iz Borussie se bo vendarle v Bayern preselil Robert Lewandowski, ki je v Münchnu že opravil zdravniški pregled.

Objavljeno
04. januar 2014 14.18
Posodobljeno
04. januar 2014 14.18
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

München - Trikratni prvak minule sezone Bayern očitno v svojih vrstah še nima dovolj zvezdniških imen. Poleti se bo bavarskemu moštvu vendarle pridružil tudi poljski napadalec Robert Lewandowski. Slednji je danes v Münchnu že prestalzdravniški pregled, pozneje pa je z Bavarci tudi podpisal petletno pogodbo.

Lewandowski je lahko v Bayern prestopil brez odškodnine, njegova letna plača naj bi znašala pet milijonov evrov. Lewandowskemu so prestop obljubljali že po koncu prejšnje sezone, a mu je naposled vodstvo Borussie Dortmunda prižgalo rdečo luč. Leto dni za tem pa bo očitno le lahko sledil nekdanjemu soigralcu Mariu Götzeju v vrste glavnega nemškega tekmeca rumeno-črnih.

To je nov hud udarec za ekipo trenerja Jürgen Kloppa, izgubil bo namreč svojega najboljšega strelca. Poljski reprezentant, ki se je po praznikih iz Varšave podal neposredno v München, je v Dortmundu igral od leta 2010 in na 115 tekmah nemškega prvenstva zabil 65 golov, 11 jih je zbral v tej sezoni.

Na drugi strani se njegovega prihoda (1. julija) že veselijo na Bavarskem. »Zadovoljni smo, da smo uspeli izpeljati ta prestop. Rober Lewandowski je eden najboljših nogometašev na svetu, z njim bo naše moštvo še močnejše,« je povedal izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

V nemškem prvenstvu so že zaskrbljeni zaradi vse močnejšega Bayernovega moštva, v katerem pa bo očitno v množici zvezdnikov potekal še pravi boj za mesto v enajsterici.