Liga prvakov: Real Madrid slavil v Nikoziji, Chelsea v Lizboni

Nogometaši Real Madrida so prvo četrtfinalno tekmo proti APOEL-u dobili s 3:0, Chelsea je bil boljši od Benfice (1:0).

Objavljeno
27. marec 2012 17.24
Posodobljeno
27. marec 2012 20.08
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Moštvo APOEL-a se je na uvodni tekmi četrtfinala na domači zelenici na stadionu GSP skoraj 75. minut dobro upiralo favoriziranemu moštvu Real Madrida. Toda nato je sledilo črnih 15. minut, saj so gostje v vsega 15. minutah zadeli kar trikrat in so tako z eno nogo že v polfinalu.

Varovanci Joseja Mourinha so bili sicer celotno tekmo precej boljši nasprotnik, o čemer priča tudi podatek o strelih na gol - Real je poizkusil 24krat, medtem ko so gostitelji ostali brez enega samega strela proti vratom Ikerja Casillasa.

Dobro izhodišče so si pred povratno četrtfinalno tekmo pripravili tudi nogometaši Chelsea, ki so se v Lizboni z Benfico mučili 75. minut. Že v 61. minuti je sicer Juan Mata izkoristil napako domače obrambe, a po močnem strelu zatresel le prečko. Slabih 15. minut kasneje pa so Londončani vendarle povedli, po lepi podaji Fernanda Torresa je za končno zmago z 0:1 zadel Samuel Kalou.

Benzema zapravil nemogoče

Prvi polčas se ni začel po željah Ciprčanov, saj so že po nekaj minutah igre ostali brez branilca Marcelo Oliveira, ki se je poškodoval v enem od dvobojev, nadomestil ga je Kaka. Po pričakovanju so bili nogometaši APOEL-a v podrejenem položaju, saj so prežali predvsem na protinapade.

V 12. minuti je imel prvo priložnost Özil, ki je v kazenskem prostoru prišel do odbite žoge, a z volejem meril preveč po sredini, tako da je domači vratar Chiotis zlahka ubranil njegov strel. Dve minuti kasneje je po samostojni akciji do strela prišel še Coentrão, a bil prav tako nenatačen.

Varovanci Joseja Mourinha so imeli ves čas občutno terensko premoč, ki bi jo skoraj kronali v 33. minuti, ko so izvedli najlepšo akcijo prvega polčasa. Akcijo je pričel C. Ronaldo, ki je po lepem preigravanju prodrl v kazenski prostor, kjer je na levi strani našel mladega Sahina, slednji je žogo poslal v prazen prostor pred vratarja Chiotisa, a Benzema zgrešil prazna vrata - izid prvega polčasa je bil 0:0.

Mourinho zadel v polno s Kakajem in Marcelom

Tudi v drugem delu tekme so nogometaši Reala še naprej dominirali na zelenici v Nikoziji. Do nove priložnosti za zadetek so prišli v 57. minuti, a so preveč komplicirali v gostujočem kazenskem prostoru, med drugim sta se med seboj zapletla Ronaldo in Benzema.

V 63. minuti je Mourinho opravil dvojno menjavo, ki se mu je kmalu obrestovala - na klop sta odšla Higuaín in Coentrão, priložnost pa sta dobili Kaka in Marcelo. V nadaljevanju je Real povsem prevzel pobudo in v 74. minuti vendarle prišel do vodstva. Kaka je namreč z natančno podajo našel Benzemaja, slednji pa je z glavo ugnal Chiotisa in se z golom oddolžil za spodrsljaj iz prvega polčasa.

V 82. minuti sta rezervista Marcelo in Kaka poskrbela za nov zadetek - med strelce se je vpisal brazilski napadalec. V 90. minuti so »galaktiki« v protinapadu izvedli šolsko akcijo po kateri je še drugi zadetek na tekmi dosegel Benzema - končni izid tekme je bil 0:3.

APOEL: Chiotis, Paulo Jorge, Oliveira, Poursaitides, Boaventura, Charalambides, Hélio Pinto, Nuno Morais, Alexandrou, Aílton, Tričkovski.

Real Madrid: Casillas, Pepe, Sergio Ramos, Fábio Coentrão, Arbeloa, Nuri Şahin, Khedira, Özil, Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuaín

Benfica: Artur, Emerson, Luisão, Pereira, Jardel, García, César, Aimar, Gaitán, Witsel, Cardozo.

Chelsea: Čech, Cole, Luiz, Ferreira, Terry, Ramires, Mikel, Meireles, Torres, Mata, Kalou.

Liga prvakov, četrtfinale, prve tekme:

APOEL - Real Madrid 0:3 (0:0)

(Benzema 74., 90., Kaka 82.)

Benfica - Chelsea 0:1 (0:0)

(Kalou 75.)

V sredo, 28. marca (obe tekmi ob 20.45):

Marseille - Bayern

AC Milan - Barcelona

(povratne tekme bodo na sporedu 3. oz. 4. aprila)