Liga prvakov: Koke zadel za napredovanje Atletica, v polfinalu tudi Bayern

Nogometaši Atletica so na drugi tekmi četrtfinala premagali Barcelono z 1:0, Bayern je bil boljši od Man. Uniteda s 3:1.

Objavljeno
09. april 2014 15.51
Posodobljeno
09. april 2014 20.00
SOCCER-CHAMPIONS/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid/München - V ligi prvakov so zapolnjena vsa štiri polfinalna mesta. Po Realu in Chelseaju sta danes napredovala še Atletico in branilec naslova Bayern.

Madridski Atletico je brez poškodovanih Diega Coste in Arde Turana premagal Barcelono z 1:0 in se po štiridesetih letih znova uvrstil v polfinale. Edini gol na tekmi je v peti minuti dosegel Koke.

Na drugi tekmi je bavarski velikan Bayern proti Manchester Unitedu zaostajal z 0:1, nato pa je z goli Maria Mandžukića, Thomasa Müllerja in Arjena Robbna potrdil napredovanje v polfinale (3:1).

Žreb polfinalnih parov bo v petek v Nyonu.

Koke zgodaj zatresel katalonsko mrežo

Gledalci na štadionu Vincente Dalderon so bili že od prve minute priče atraktivni igri domačega moštva, ki je povedlo že po petih minutah. Najprej je Adrian Lopez z desne strani zadel vratnico, v nadaljevanju akcije pa je isti igralec podal na levo stran kazenskega prostora do Kokeja, ki je žogo potisnil v mrežo (spodaj).


Villa dvakrat stresel okvir vrat

Gostitelji so tudi po uvodnem golu nadaljevali z napadalno igro in bili v enajsti minuti blizu podvojitvi vodstva, vendar je David Villa iz oči v oči s Josejem Pintom zadel prečko.

Če dve minuti kasneje je zapretila tudi Barcelona, Lionel Messi je z glavo pričakal predložek Daniela Alvesa, vendar je žoga zletela mimo leve vratnice.

V atraktivni tekmi so Madridčani že v 19. minuti znova zagrozili in še tretjič zadeli okvir vrat, potem ko je David Villa z desne strani stresel prečko Barceloninega gola.

Barcelona si je do konca prvega polčasa pripravila še eno resno priložnost. Brazilec Neymar je preigraval na levi strani in podal v kazenski prostor do Messija, ta pa je žogo poslal mimo desne vratnice domačega gola. Prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Atletica.

Na začetku drugega polčasa so nogometaši Barcelone pritisnili proti nasprotnikovim vratom in v 49. minuti izpeljali nevarno akcijo. Le-to je začel Xavi Hernandez, ki je s podajo zaposlil Neymarja, vendar je dobro posredoval Thibaut Courtois, v nadaljevanju pa je Hernandez žogo poslal prek vrat.

Domača ekipa je na svoj prišla med 65. in 70. minuto. Najprej je rezervist Diego v 65. minuti udaril z desne strani kazenskega prostora, a je bil vratar Pinto dobro postavljen. Drugo priložnost je zapravil kapetan Gabi, ki je v 70. minuti zapravil nevarno akcijo s šibkim strelom.

Katalonci so imeli do konca tekme še eno priložnost, ki jo je v 78. minuti zapravil Brazilec Neymar. Rezultat se do konca tekme ni več spremenil in Madridčani so se veselili napredovanja.

-------------------------------------------------------

Bayern pritiskal proti vratom Uniteda

Na tekmi v Münchnu so domačini nizali priložnost za priložnost in v prvih tridesetih minutah sprožili deset strelov (razmerje 10:1) - v sopredju je bil Arjen Robben s štirimi streli - vendar so »rdeči vragi« ohranili svojo mrežo nedotaknjeno.

Prvi polčas se je končal z izidom 0:0, statistični podatki pa so bili v prid Bayernu (posest 68:32, streli 13:1, razmerje kotov 5:0).

Evra z izjemnim strelom šokiral Allianz Areno, Mandžukić hitro odgovoril

Moštvi sta v prvih petnajstih minutah drugega polčasa dosegli po en gol. Najprej je gostujoči branilec Patrice Evra v 57. minuti z izjemnim strelom žogo poslal pod prečko Bayernovega gola, le dve minuti kasneje pa je izid izenačil hrvaški reprezentančni napadalec Mario Mandžukić.

Müller in Robben odločila potnika v polfinale

Bavarci so v nadaljevanju izid obrnili v svojo korist, ko je Thomas Müller v 68. minuti izkoristil podajo Arjena Robbna z desne strani in premagal Davida de Geo. Gostitelji so potek igre prevesili povsem na svojo stran in so v 76. minuti zadeli še tretjič, ko je Arjen Robben udaril z levico, žoga pa je s pomočjo odboja od Nemanje Vidića končala v mreži. Tekma se je končala s prepričljivo zmago Bayerna s 3:1.

 

Liga prvakov, povratni tekmi četrtfinala

Atletico Madrid - Barcelona 1:0 (1:0) /1:1/

(Koke 5.)

Atletico: Courtois, Godin, Filipe Luis, Juanfran, Miranda, Tiago, Koke, Raul Garcia, Gabi, Adrian Lopez (62./Diego), Villa (79./Rodriguez).

Barcelona: Pinto, Mascherano, Bartra, Jordi Alba, Daniel Alves, Fabregas (61./Sanchez), Xavi Hernandez, Iniesta (72./Pedro), Busquets, Messi, Neymar.

-----------------------------------------------------------------

Bayern - Manchester United 3:1 (0:0) /1:1/

(Mandžukić 59., Müller 68., Robben 76.; Evra 57.)

Bayern: Neuer, Dante, Boateng, Alaba, Lahm, Kroos, Götze (65./Rafinha), Müller (84./Pizarro), Ribery, Robben, Mandžukić.

Manchester United: De Gea, Jones, Smalling, Vidić, Evra, Fletcher (75./Hernandez), Carrick, Valencia, Kagawa, Rooney, Welbeck (81./Januzaj).