Liga prvakov: Bohar prinesel veliko točko Mariboru

Nogometaši Maribora so si proti velikemu Spartaku z golom Damjana Boharja priigrali remi, dišalo je tudi po zmagi. 

Objavljeno
13. september 2017 19.58
Posodobljeno
13. september 2017 19.58
regent tavares
N. Gr.
N. Gr.

Maribor - Nogometaši Maribora so se proti Spartaku predstavili v zelo lepi luči. V drugem polčasu so povsem prevladovali, tudi gol Semedova jim ni spodrezal kril in Damjan Bohar je prinesel veliko točko in dobro popotnico pred nadaljevanjem. Dišalo je tudi po zmagi, a je za novo poglavje v mariborski zgodovinski knjigi zmanjkala učinkovitost in zbranost pri zaključkih. Rezultat 1:1 po pravem evropskem večeru v Mariboru je navdušil tudi razprodan Ljudski vrt.

Prve minute Maribora v novi sezoni LP so bile zelo vzpodbudne. Takoj na začetku je po desni strani prodrl Martin Milec in odlično streljal, vratar Rebrov je z dobro obrambo odbil žogo v kot. Nato je zapretil še Damjan Bohar, na drugi strani pa Quincy Promes. V prvih desetih minutah je bil Maribor precej boljši tekmec, nekajkrat je močno zadišalo po zadetku.

Po začetnem pritisku Maribora je Spartak nekoliko strnil vrste v obrambi, a so vijolični kljub temu prišli še do nekaj polpriložnosti. Nato je bila tekma prekinjena zaradi pirotehnike gostujočih navijačev, tempo igre pa je nekoliko padel. V naslednjih minutah se je Spartak otresel pritiska in postajal vse bolj nevaren, dvakrat je bil zelo blizu zadetka nevarni Promes, za katerega obramba vijoličnih ne najde rešitve. Uspešne akcije so gostom vlile samozavest in prevzeli so pobudo na sredini igrišča, Mariborčani pa težko prihajajo do akcij na polovici nasprotnika v zadnjih desetih minutah. Po pol ure igre ostaja 0:0. V zadnjih 15 minutah igre v prvem delu je Maribor nekoliko padel v igri, a so bili tudi gostje v napadalnih akcijah zelo nenatančni, drugače bi bil Jasmin Handanović v velikih težavah. Pri Mariboru je zelo nevaren Mitja Viler, ki pošilja dobre predložke v kazenski prostor, a jih ne Bajde ne Tavares zaenkrat še nista znala izkoristiti.

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel Mariboru, tokrat sta bila najbolj aktivna Bohar in Ahmedi. Vsak po enkrat sta nevarno zapretila z razdalje in dvakrat se je zatresla mreža Spartaka, a obakrat le z zunanje strani. Varovanci Darka Milaniča zaenkrat dobro stojijo na igrišču. V nasprotju z dogajanjem na sredini igrišča je do vodstva prišel Spartak. Obramba Maribora ni razčistila žoge na robu svojega kazenskega prostora, Handanović je prvi nevaren strel Promesa ubranil, odbitek pa je pod prečko s petih metrov pospravil rezervist Aleksandr Samedov.

Mariboru zadetek ni spodrezal kril, že v naslednjem napadu je po predložku do skoka prišel Damjan Bohar in odlično meril, gol pa mu je preprečila vratnica. Mariborski napadi so se vrtili drug za drugim, Ahmedi bi skorajda zadel neposredno iz kota, za zadetek je zmanjkalo malo sreče. Za las mimo leve vratnice je zletel še strel Mitje Vilerja, potem je Milanič posegel po dvojni menjavi. Ahmedi je mesto na igrišču prepustil Mešanoviću, Bajde pa Kramariču in Maribor je z vsemi močmi krenil v napad.

Mariborčanom ni preostalo drugega, kot da se osredotočijo le še na napad in Jasmin Mešanović je imel izjemno priložnost za zadetek, a se žoga ni hotela skotaliti v mrežo. Nato sta z nevarnimi streli od daleč poizkusila še Bohar in Kabha, a tudi tadva strela nista našla poti mimo Rebrova. Ko je že izgledalo, da Maribor danes ne bo imel sreče, je damjan Bohar na levi strani kazenskega prostora s trikom vrgel rusko obrambo iz igre in neubranljivo zadel za zasluženih 1:1. Ljudski vrt je eksplodiral, Maribor pa lovi še zmagoviti zadetek. Na koncu je za zmago malo zmanjkalo, a nič ne de, Maribor je dokazal, da je tudi v ligi prvakov lahko povsem konkurenčen tekmec. 

Postava Maribora: Handanović; Viler, Šuler, Rajčević, Milec; Kabha, Vrhovec; Bajde, Ahmedi, Bohar; Tavares.

Postava Spartaka: Rebrov; Djikia, Kutepov, Bochetti; Kombarov, Glušakov, Fernando, Pašalić, Eščenko; Promes, Luiz Adriano. 

Maribor - Spartak