Liga prvakov: Real zanesljivo, po podaljšku napredoval tudi Chelsea

V osmini finala lige prvakov je Real Madrid s 4:1 premagal CSKA, Chelsea je z enakim izidom napredoval po zmagi nad Napolijem.

Objavljeno
14. marec 2012 19.13
Posodobljeno
14. marec 2012 19.13
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - V nogometni ligi prvakov sta znana še zadnja četrtfinalista. Do napredovanja je po podaljšku na Stamford Bridgeu prišel Chelsea, ki je s 4:1 premagal Napoli (ta je na prvi tekmi slavil s 3:1), Real Madrid je po neodločenem izidu s prve tekme (1:1) na Santiagu Bernabeu prav tako s 4:1 premagal CSKA.

Otočane je po odhodu trenerja Andreja Villasa Boasa vodil Italijan Roberto di Matteo, v ekipo se je po poškodbi vrnil tudi kapetan John Terry.  Chelsea je povedel v 29. minuti, ko je bil z močnim strelom z glavo natančnen Didier Drogba. Čeprav so imeli domači še pred koncem polčasa ptiložnost za povišanje vodstva, so priložnost izkoristili takoj na začetku drugega dela. Izkazal se je povratnik v ekipo John Terry, ki je z golom za 2:0 podkrbel za veliko veselje na Stamford Bridgeu. Tak izid jih je namreč že vodil v četrtfinale.

A so se veselili prekmalu. Do žoge je v 55. minuti prišel Gökhan Inler in z roba kazenskega prostora sprožil neubraniljiv strel za Petra Čecha. Izid se je v prid Londončanom spet obrnil v 75. minuti, ko je z roko igral Dossena, najstrožjo kazen pa je uspešno izvedel Frank Lampard in spremenil izid na 3:1, ki je vodil v podaljške.

Napoli je sicer začel precej agresivno, toda najlepši priložnosti za zadetek sta se v podaljšku ponudili Fernandu Torresu. Nesrečni španski nogometaš ni izkoristil niti praznih vrat Napolija, ki jih je nespametno zapustil De Sanctis. A se je že čez nekaj minut začela norija na Stamford Bridgeu, v 105. minuti je zadel Branislav Ivanović in Chelsea spet vrnil v igro. Do konca podaljškov je sledilo še nekaj lepih priložnost, eno od teh je zapravil Drogba, gostje iz Napolija pa so se vse bolj bližali slovesu iz lige prvakov.

Če bi modri danes izpadli, se bi prvič po 16 letih zgodilo, da v četrtfinalu najelitnejšega evropskega tekmovanja ne bi bilo angleškega kluba.

Real zanesljivo, CSKA  z golom upanja

Real Madrid in CSKA sta se na prvi tekmi v Moskvi razšla z izidom 1:1, na Santiagu Bernabeu pa so kajpak vsi pričakovali visoko zmago morda v stilu zadnjih golijad Barcelone in Bayerna.

Španci so povedli v 26. minuti, ko je Sami Khedira lepo podal do Kakaja, ta je žogo oddal Gonzalu Higuainu, ki ni imel težkega dela. Real je imel v prvem polčasu še nekaj lepih priložnosti, a je vodstvo povišal šele v 55. minuti. Strel Cristiana Ronalda se ni zdel nevaren, a se je žoga izmuznila iz naročja vratarja Čepčugova. Tudi v 70. minuti je bil ruski vratar že na pol poti, da prepreči zadetek, a je odbito žogo v gol pospravil Benzema.

Ko je že kazalo, da je CSKA že povsem izgubljen, je nase z neubranljivim strelom opozoril Zoran Tošić in znižal na 3:1. Vseeno je bilo to prepozno za preobrat, piko na i Realovi zmagi je v zadnji minuti sodnikovega podaljška postavil Ronaldo in galaktike popeljal v četrtfinale.

Nastop v četrtfinalu so si doslej že zagotovili Benfica, Milan, Barcelona, Apoel iz Nikozije, Bayern, ki je v sredo izločil Basel, in Olympique Marseille, ki je prav tako v sredo končal evropske nastope milanskemu Interju.

Liga prvakov, povratne tekme osmine finala:

Chelsea - Napoli 4:1 (1:0) (po podaljšku) - na prvi tekmi 1:3

Drogba 29., Terry 47., Lampard - 11m 75., Ivanović 105.; Inler 55.

Chelsea: Chelsea: Čech, Ivanović, Cole, Luiz, Terry, Essien, Ramires, Lampard, Mata, Drogba, Sturridge

Napoli: De Sanctis, Aronica, Campagnaro, Cannavaro, Maggio, Hamšík, Zúñiga, Gargano, Inler, Cavani, Lavezzi

Real Madrid - CSKA Moskva 4:1 (1:0)  - na prvi tekmi 1:1

Higuain 26., Ronaldo 55., 94., Benzema 70.; Tošić 77.

Real Madrid: Casillas, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Álvaro, Arbeloa, Khedira, Kaká, Özil, Alonso, Ronaldo, Higuaín

CSKA Moskva: Čepčugov, V. Berezucki, Ignašvič, A. Berezucki, Ščenikov, Musa, Wernbloom, Aldonin, Tosić, Džagojev, Doumbia.