Liga prvakov: City v Parizu iztržil neodločen izid, Real poražen v Wolfsburgu

V četrtfinalu lige prvakov je Man. City na gostovanju pri PSG-ju igral 2:2, Wolfsburg je z 2:0 premagal Real.

Objavljeno
06. april 2016 15.59
Posodobljeno
06. april 2016 20.00
SOCCER-CHAMPIONS-WOL-MAD/
M. Ž.
M. Ž.

Pariz/Wolfsburg - Desetkratni evropski prvak Real Madrid je na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov nepričakovano izgubil na gostovanju v Wolfsburgu z 0:2, PSG in Manchester City pa sta se v Parizu razšla z izidom 2:2.

Wolfsburg si je odmevno zmago priboril zavoljo golov v prvih 25 minutah. Najprej je Casemiro v 18. minuti zakrivil najstrožjo kazen, ki jo je v gol spremenil Ricardo Rodriguez, sedem minut kasneje pa je po lepi ekipni akciji zadel Maximilian Arnold. Madridčani so v nadaljevanju vztrajno napadali (razmerje strelov 21:10), a so bili vsi njihovi poskusi neuspešni.

Na drugi tekmi si Paris Saint-Germain na domačem Parku princev ni uspel izboriti pozitivnega izhodišča. Domači so imeli začetno prevlado, vendar pa je Zlatan Ibrahimović v 14. minuti zapravil enajstmetrovko, deset minut kasneje pa je sam krenil proti Joeu Hartu, a meril prek vrat.

Sinjemodri so to kaznovali v 38. minuti prek Kevina De Bruyna, Parižani pa so izenačili le tri minute kasneje, ko je Ibrahimović kaznoval veliko napako Fernanda. Ekipi sta tudi v drugem polčasu zadeli po enkrat. Za preobrat je poskrbel Adrien Rabiot v 59. minuti, končni izid pa je v 72. minuti po slabem posredovanju domače obrambe postavil Fernandinho.

Povratni tekmi bosta 12. aprila.

POTEK TEKME PSG : MANCHESTER CITY

Prvi polčas

Glavni sodnik tekme, Srb Milorad Mažić, je že po dvanajstih sekudnah pokazal prvi rumeni karton, potem ko je domači branilec David Luiz z roko ustavil prodirajočega Sergia Agüera. Brazilec zaradi te rumene kazni ne bo smel nastopiti na povratni tekmi.

Sinjemodri so v prvih minutah pokazali dobro igro in si priborili dva udarca iz kota, a ni prišlo do spremembe izida. Tudi Parižani niso dolgo čakali na prvo priložnost. Angel di Maria je podal Blaiseju Matuidu, ki ga je v kazenskem prostoru s hrbta podrl Eliaquim Mangala, vendar pa je Mažić sporno pokazal, naj se igra nadaljuje.

Česar Srb ni dosodil takrat, je nato v dvanajsti minuti, ko je Gael Clichy v kazenskem prostoru podrl Luiza. Žogo si je na belo točko postavil Zlatan Ibrahimović, a je Joe Hart krenil v pravo smer in ustavil strel.

Tekma se je nadaljevala v visokem ritmu. City je v 21. minuti napadel prek Davida Silve, ki je z glavo sprožil mimo leve vratnice, še lepšo priložnost pa je na drugi strani zapravil Ibrahimović, ki je po globinski podaji sam stekel proti Hartu, a z osemnajstih metrov žogo poslal čez gol.

V naslednjih minutah je imel pobudo PSG in imel žogo več v svojih nogah (68%), česar pa ni izkoristil. Parižani so imeli med 33. in 37. minuto dva prosta strela, ki pa sta ju zapravila Ibrahimović in Di Maria.

City je neučinkovitost Parižanov kaznoval v 38. minuti. Matudi je storil napako na sredini igrišča, žogo si je priboril Fernandinho in podal Kevinu De Bruynu, ta pa je z desne strani dosegel izjemno pomemben gol za Angleže.

Paris Saint-Germain je izenačil le tri minute kasneje. Joe Hart je žogo podal Fernandu, ta pa si je na robu svojega kazenskega prostora privoščil veliko napako in je žogo prepozno oddal, kar je izkoristil Ibrahimović in le nastavil nogo, tako da se je žoga odbila v mrežo (v spodnjem videu).

Gostitelji so imeli tik pred koncem polčasa obetaven napad za podvojitev vodstva. Blaise Matuidi je stekel po levi strani in pred golom opazil osamljenega Edinsona Cavanija, vendar pa je povsem zamočil podajo in ostalo je pri izidu 1:1.

Drugi polčas

Domači trener Laurent Blanc je v 48. minuti dobil nov razlog za slabo voljo, saj je Matuidi za prekršek nad Nicolasom Otamendijem prejel rumeni karton, kar je pomenilo, da bo moral izpustiti povratni dvoboj v Manchestru.

Enajst minut kasneje se je Blancovo razpoloženje spremenilo, saj so njegovi varovanci povedli. Di Maria je podal iz kota, njegovo podajo je pričakal Cavani, čigar strel je Hart še ustavil, pri žogi pa je bil prvi Adrien Rabiot in zadel za 2:1 (v spodnjem videu).

Parižani so bili že v 64. minuti na pragu tretjega prejetega gola, ko je Ibrahimović v kazenskem prostoru preskočil Bacaryja Sagnaja in močno udaril z glavo, veselje pa mu je preprečila prečka.

Gostitelji so si v 72. minuti privoščili niz napak, ki so privedle do izenačenja. Sinjemodri so izvedli akcijo po desni strani, sledila je podaja v kazenski prostor, kjer sta nespretno posredovala tako Serge Aurier kot Thiago Silva, žoga pa se je naposled odbila k Fernadinhu, ki je zadel v levi spodnji kot za 2:2. Rezultat se do konca tekme ni več spremenil.

POTEK TEKME WOLFSBURG : REAL MADRID

Tekma v Nemčiji se je začela z ofenzivo Reala. Že v drugi minuti je zadel Cristiano Ronaldo, vendar je bil njegov gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Dvanajst minut kasneje se je Karim Benzema v kazenskem prostoru otresel branilca in močno udaril, izkazal pa se je vratar Diego Benaglio.

V 18. minuti je sledil šok za Špance. Casemiro je nepravilno ustavil Andreja Schürrleja in zakrivil enajstmetrovko, strelec pa je bil Ricardo Rodriguez.

Po le sedmih minutah nadaljevanja je moral Keylor Navas še drugič po žogo v svojo mrežo. Gostiteji so izpeljali sijajno akcijo, Bruno Henrique je z desne strani podal pred gol, kjer je Maximilian Arnold prehitel Sergia Ramosa in zadel iz bližine (v spodnjem videu).

Madridčani so v 33. minuti napadli prek Garetha Balea, ki je z leve strani v kazenski prostor poslal uporaben predložek, tam pa je Karim Benzema zgrešil z glavo. Francoz je le osem minut kasneje zaradi poškodbe zapustil igrišče, namesto njega je vstopil Jese.

Real je drugi polčas začel zelo agresivno in v prvih petih minutah sprožil tri strele - dvakrat je poskusil Cristiano Ronaldo, enkrat pa Toni Kroos - a se rezultat ni spremenil.

Wolfsburg je v drugem delu žogo prepustil Realu in se usmeril v protinapade. Enega izmed teh je dočakal v 68. minuti, ko je žogo na desni strani sprejel Schürrle, a žogo poslal prek vrat. Devet minut kasneje je imel priložnost še Henrique, ki pa je sprožil naravnost v Navasa. Nemci so do konca tekme svojo mrežo ohranili nedotaknjeno in si priborili veliko prednost.

Liga prvakov, četrtfinale

Paris Saint-Germain - Manchester City 2:2 (1:1)

(Ibrahimović 41., Rabiot 59.; De Bruyne 38., Fernandinho 72.)

PSG: Trapp, Aurier (78./Van der Wiel), Thiago Silva, David Luiz, Maxwell, Rabiot (78./Moura), Motta, Matuidi, Di Maria, Ibrahimović, Cavani.

Manchester City: Hart, Clichy, Mangala, Otamendi, Sagna, Fernadinho, Fernando, Silva (88./Bony), De Bruyne (77./Delph), Navas, Agüero (93./Kolarov).

-----------------------------------------------

Wolfsburg - Real Madrid 2:0 (2:0)

(Rodriguez 18./11-m, Arnold 25.)

Wolfsburg: Benaglio, Rodriguez, Dante, Naldo, Vieirinha, Luiz Gustavo, Guilavogui, Draxler (92./Schäfer), Henrique (80./Träsch), Arnold, Schürrle (84./Kruse).

Real Madrid: Navas, Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić (64./Isco), Kroos (85./Rodriguez), Bale, Ronaldo, Benzema (41./Jese).