Liga prvakov: Rijeka iz Salzburga prinesla remi in zlata vreden gol v gosteh 

Hrvaški državni prvaki so na prvi tekmi proti Salzburgu iztržili izjemno ugoden remi z 1:1, na Rujevici bodo favoriti za napredovanje. 

Objavljeno
26. julij 2017 18.49
Posodobljeno
26. julij 2017 18.49
mdr*Reka Dinamo
N. Gr.
N. Gr.

Salzburg - Pred Matjažem Kekom je zelo zahtevna naloga. Z NK Rijeko, ki ji gre na začetku sezone spet zelo dobro, a v klubu po prepirih navijačev in policije in pomanjkanju okrepitev, ki jih je zahteval Kek, vendarle ni vse najbolj rožnato. Kek pravi, da mu tako težko na Rijeki še ni bilo, a na solnograškem časa za težave ne bo.

Če bo Kek premagal Salzburg, si bo ne glede na rezultat v četrtem predkolu zagotovil jesen v Evropi, kar je bil osnovni cilj kluba Damirja Miškovića, liga prvakov pa seveda ostaja velika želja. Zaenkrat se tekma odvija povsem po željah Matjaža Keka - Mario Gavranović je po odlični podaji Stefana Ristovskega Rijeki priboril zelo dragocen zadetek v gosteh in vodstvo v Salzburgu. 

Matjaž Kek je svojim varovancem zabičal, da morajo zdržati prvi nalet na začetku drugega polčasa, a ni nič pomagalo. Ob visokem pritisku na polovici Salzburga je v ozadju zazevala prevelika luknja in Hee-Chang Hwan je izid izenačil. Do konca tekme sta mreži Rijeke in Salzburga mirovali in tekma se je končala z za hrvaške državne prvake zelo ugodnim izidom 1:1. Na Rujevici bodo ob nedvomno bučni podpori domačih navijačev branili prednost gola v gosteh. 

Salzburg - Rijeka