Liga prvakov: Oblakov Atletico praznih rok, Ilićeva Astana do prve točke

Nogometaši Benfice so na gostovanju pri madridskem Atleticu le trikrat sprožili v okvir vrat in dvakrat zadeli.

Objavljeno
30. september 2015 18.07
Posodobljeno
30. september 2015 20.09
SOCCER-CHAMPIONS-AST-GAL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Nekoliko prej kot ostali današnji dvoboji drugega kola nogometne lige prvakov v skupinah od A do D se je na vzhodu Evrope začel obračun Astane, ki je na poti med elito izločila tudi mariborsko zasedbo, in Galatasaraya. Kazahstanski prvak, pri katerem si kruh služi tudi slovenski reprezentant Branko Ilić, je v drugem poskusu vknjižil prvo točko, po uvodnem porazu z Benfico se je pred domačimi navijači s favoriziranim Galatasarayem razšel z 2:2.

V izjemno izanečenem dvoboju, v katerem sta bili moštvi skoraj enako pri žogi, pa tudi razmerje strelov v okvir vrat se ni konkretneje nagnilo na nobeno stran (9:8), je goste v 31. minuti v vodstvo popeljal prekaljeni 32-letni zvezni igralec Bilal Kisa, obračun pa se je zapletel in razpletel šele v končnici. V razmaku dvanajstih minut so gledalci videli tri avtogole: najprej je bil nespreten branilec Hakan Balta za domače izenačenje, v 86. minuti pa je turškega velikana v vodstvo spet popeljal kar Astanin vratar Nenad Erić, ki je sprva ukrotil žogo po strelu Sinana Gumusa, nato pa jo z roko nerodno frcnil čez golovo črto. Za prvo točko Astane, pri kateri je bil Ilić na igrišču vseh 90 minut, je le tri minute pozneje vendarle poskrbel Kolumbijec Roger Canas, njegov poskus pa je Lionel Carole prav po osnovnošolsko poslal v lastno mrežo.

Le ena Oblakova obramba

Za slovenske nogometne privržence pa je bil najzanimivejši drugi dvoboj v skupini C, v katerem je reprezentančni vratar Jan Oblak z Atleticom Madridom gostil zasedbo svojega prejšnjega delodajalca Benfice, s katero je v sezoni 2013/14 vknjižil obe domači lovoriki, ligaško in pokalno. To je bil obračun moštev, ki sta v uvodnih dvobojih nove sezone lige prvakov zmagali s po 2:0 - Atletico na gostovanju v Turčiji, Benfica pa doma proti Ilićevi ekipi, je pa res, da varovancem trenerja Diega Simeoneja v tej sezoni ne gre po načrtih predvsem v španskem prvenstvu, v katerem po šestih kolih - z dvema porazoma - držijo peto mesto.

Slaba sobotna popotnica, poraz z Villarrealom Bojana Jokića, je napovedala tudi razplet današnjega dvoboja. Resda so se gostitelji po zaslugi Angela Corree, ki je izkoristil lepo podajo Antoina Griezmanna (ta je mojstrsko ukanil tekmečevo obrambo, ki je lovila prepovedan položaj), v 23. minuti dokopali do vodstva, odtlej pa streljali prazne naboje, medtem ko je bila Benfica dosti učinkovitejša. V celotnem dvoboju je le trikrat sprožila v okvir vrat madridskega kolektiva, a kar dvakrat ukanila tokrat ne ravno razpoloženega Oblaka. Najprej je preusmerjeno žogo za golovo črto poslal Nicolas Gaitan, nato pa se je argentinski zvezni igralec izkazal še kot podajalec, skorajda z golove črte pa je loškega čuvaja mreže, ki se je še drugič vrgel v prazno, na hrbet poslal Goncalo Guedes.

 

SKUPINA A

Malmö : Real Madrid 0:2 (0:1)

Cristiano Ronaldo 29., 90.

Šahtar Doneck : PSG 0:3 (0:2)

Serge Aurier 7., David Luiz 23., Zlatan Ibrahimović 90.

Vrstni red: Real in PSG po 6, Malmö in Šahtar po 0.

 

SKUPINA B

CSKA Moskva : PSV Eindhoven 3:2 (3:0)

Ahmed Musa 7., Seydou Doumbia 21., 36./11-m.; Maxime Lestienne 60., 68.

Manchester U. : Wolfsburg 2:1 (1:1)

Juan Mata 34./11-m, Chris Smalling 53.; Daniel Caligiuri 4.

Vrstni red: PSV, CSKA, Manchester U. in Wolfsburg po 3.

 

SKUPINA C

Astana : Galatasaray 2:2 (0:1)

Hakan Kadir Balta 77./avt., Lionel Carole 89./avt.; Bilal Kisa 31., Nenad Erić 86./avt.

Atletico Madrid : Benfica 1:2 (1:1)

Angel Correa 23.; Nicolas Gaitan 37., Goncalo Guedes 51.

Vrstni red: Benfica 6, Atletico 3, Astana in Galatasaray po 1.

 

SKUPINA D

Borussia M. : Manchester C. 1:2 (0:0)

Lars Stindl 54.; Andreas Christensen 65./avt., Sergio Agüero 90./11-m.

Juventus : Sevilla 2:0 (1:0)

Alvaro Morata 41., Simone Zaza 87.

Vrstni red: Juventus 6, Sevilla in Manchester po 3, Borussia 0.