Zaslužen remi Maribora za slovo od lige prvakov

Nogometaši Maribora se od lige prvakov poslovili z dobro predstavo, remijem in prvim golom Marcosa Tavaresa. 

Objavljeno
06. december 2017 19.33
Posodobljeno
06. december 2017 19.33
tre*MARCOS TAVARES
N. Gr.
N. Gr.

Maribor - Mariborčani so se od polnega Ljudskega vrta želeli posloviti z zmago, a so tudi po remiju s Sevillo lahko zelo zadovoljni. Maribor je še enkrat več pokazal, da se lahko kosa tudi s precej bogatejšimi tekmeci, še 500 tisoč evrov v klubski blagajni pa bo dobra popotnica za jesenski tekmovalni premor.

Marcosu Tavaresu je v zelo bogati karieri, v kateri si je na Štajerskem ustvaril kultni status, manjkal le še zadetek v ligi prvakov. Po dobrem začetku Maribora ga je dočakal že v 9. minuti, ko mu je Martin Milec z desne strani lepo podal, Brazilec pa je na drugi vratnici s petih metrov neubranljivo zadel z glavo in začelo se je rajanje v Ljudskem vrtu. 

Vodilni zadetek je dvignil vijolične ki so nekaj minut prevladovali na terenu, nato pa je Sevilla spet prevzela vajeti igre v svoje roke. Mariborčani so se dobro branili in bili zelo nevarni iz protinapadov, lepe priložnosti za zadetek so imeli še enkrat Tavares, Gregor Bajde in Aleks Pihler. Do konca prvega polčasa Sevilla ni imela prave priložnosti, Mariborčani pa bi lahko držali še višje vodstvo.

Tudi gostje v drugem polčasu ne bodo tako motivirani, saj imajo napredovanje že praktično v žepu. Liverpool namreč že po prvem polčasu vodi proti Spartaku s 3:0 in vse kaže, da bo Sevilli uspelo zadržati drugo mesto v skupini. V drugem polčasu se je dogajanje na igrišču nadaljevalo po ustaljenih tirnicah, Sevilla je še naprej jalovo napadala, pravih priložnosti pa niso imeli.

Nato je prišla 75. minuta in navidez nenevaren strel Gansa, žoga je tik pred Handanovićem začela padati, mariborski vratar je želel nekoliko nerodno posredovati in žoga se je skotalila v mrežo za izenačenje Seville na 1:1.

Darko Milanič, trener Maribora: "Odigrali smo odlično tekmo. S tem, kako so fantje odigrali, kako so se borili, izpeljali protinapade in se branili, sem zelo zadovoljen. Močna ekipa Seville je imela kar nekaj težav. Jasno je, da so nas s posestjo žoge utrujali. Dobro smo se držali."

Ernesto Carlos Marcucci, trener Seville: "Zadovoljen sem z uvrstitvijo v izločilne boje. Potrebno bo analizirati tekmo. Nisem pesimist, igra pa ni bila briljantna. Tekmo smo ves čas imeli pod nadzorom. Maribor je dokazal, da dela dobro, da ima dobro ekipo, dobre igralce, težko je bilo igrati proti njim. Navijači so lahko ponosni."

Postava Maribora: Handanović; Šuler, Billong, Viler, Milec; Vrhovec, Bajde, Pihler, Kabha, Bohar; Tavares.

Postava Seville: Rico; Lenglet, Kjaer, Escudero, Mercado; Pizzaro, Banega, Krohn-Dehli; Correa, Ben Yedder, Sarabia. 

Maribor : Sevilla

Lestvica