Real po šovu Ronalda v polfinale, De Bruyne junak v Manchestru

Real je na povratni tekmi tekmi četrtfinala s tremi goli Cristiana Ronalda izločil Wolfsburg (3:0), Man. City je izločil PSG (1:0).

Objavljeno
12. april 2016 16.44
Posodobljeno
12. april 2016 20.00
FBL-EUR-C1-MAN CITY-PSG
M. Ž.
M. Ž.

Madrid/Manchester - V nogometni ligi prvakov sta znana prva polfinalista. To sta madridski Real, ki je po izjemni predstavi Cristiana Ronalda s 3:0 premagal Wolfsburg, in Manchester City, ki je z golom Kevina De Bruyna izločil Paris Saint-Germain (1:0).

Desetkratni evropski prvak Real je imel slabo izhodišče, saj je na prvi tekmi presenetljivo izgubil z 0:2. Madridčani so potrebovali zelo dobro predstavo in jo tudi prikazali. V glavni vlogi je bil portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je dosegel vse tri gole. Najprej je med 16. in 17. minuto zabil dva gola in izničil prednost nemškega moštva, »piko na i« pa je postavil v 77. minuti, ko je zadel iz prostega strela - to je bil že njegov šestnajsti gol v tej sezoni lige prvakov. Madridčani so se rešili in napredovali v polfinale.

Med najboljšimi štirimi je prvič v svoji zgodovini tudi Manchester City. Angleži so na prvi tekmi s Paris Saint-Germainom igrali 2:2, tokrat pa na domačem igrišču slavili mininalno zmago. Tekma se za sinjemodre ni začela dobro, saj je Sergio Agüero v 29. minuti zastreljal enajstmetrovko, kar pa ni bilo usodno. Ključni dogodek se je zgodil v 76. minuti, ko je Kevin De Bruyne natančno zadel z roba kazenskega prostora, njegovo moštvo pa je napredovalo s skupnim izidom 3:2. 

Jutri bosta na sporedu še preostali tekmi med Atleticom in Barcelono ter Benfico in Bayernom.

POTEK TEKME REAL MADRID : WOLFSBURG

Prvi polčas

Madridčani so domačo tekmo začeli z udarnim napadalnim trojčkom Cristiano Ronaldo-Gareth Bale-Karim Benzema in hitro prevzeli pobudo na igrišču. Prvo nevarno akcijo so izpeljali v šesti minuti, ko je po udarcu iz kota z glavo poskusil Sergio Ramos in meril malce previsoko, saj je žoga padla na prečko.

Štadion Santiago Bernabeu je v 16. minuti prvič eksplodiral. Dani Carvajal je z desne strani podal pred gol, kjer se Dante iz neznanega razloga ni odločil za posredovanje, žoga pa je nato poletela proti levi vratnici, kamor je pritekel Ronaldo in jo zabil v gol.

Že v naslednji minuti je sledil nov šok za Wolfsburg, ko je Toni Kroos izvedel kot z leve strani in pred gol poslal uporaben predložek, tam pa je bil najvišji kdo drug kot Ronaldo in jo z močnim strelom z glavo še drugič poslal za hrbet Diega Benglie.

Nemško moštvo je bilo v prvem delu prvega polčasa v podrejenem položaju in je prvi strel na Realova vrata sprožilo v 27. minuti prek Luiza Gustava, njegov poskus pa je brez težav ustavil Keylor Navas.

Wolfsburg je bil pet minut kasneje prisiljen v prvo menjavo. Eden izmed glavnih adutov Julian Draxler zaradi poškodbe ni mogel nadaljevati s tekmo, namesto njega je vstopil Max Kruse.

Gostje so kljub izgubi Draxlerja v nadaljevanju nevarno ogrožali domača vrata. V 34. minuti je z razdalje močno udaril Gustavo, a je bil na pravem mestu Navas, v 38. minuti pa je strel Bruna Henriqueja blokiral Sergio Ramos.

Izid se do konca polčasa ni več spremenil.

Drugi polčas

Tudi v drugem delu so imeli začetno pobudo domačini in v prvih petih minutah izvedli dva udarca iz kota, a se rezultat ni spremenil. V 57. minuti je Kroos priboril prosti strel približno 25 metrov od vrat, kar je bila lepa priložnost za Ronalda, ki pa je žogo poslal v živi zid.

Madridčani so bili blizu golu v 60. minuti, ko je po predložku Luke Modrića nespretno posredoval Josuha Guilavogui in žogo poslal proti lastnim vratom, a je Benaglia dobro posredoval z nogama in ostalo je pri izidu 2:0.

Po šestih minutah nadaljevanja je bilo znova nevarno pred Wolfsburgovimi vrati. Po udarcu iz kota je v kazenskem prostoru najvišje skočil Sergio Ramos in meril v desni kot, žoga pa se je od vratnice odbila k Bengliu.

V 73. minuti je bil na preizkušnji tudi Navas. Priložnost je imel Dante, ki je iz bližine udaril z glavo, a je domači vratar ustavil njegov poskus.

Nemcem se je to maščevalo. Domači so imeli namreč v 77. minuti na voljo prosti strel, ki ga je ponovno izvedel Cristiano Ronaldo in žogo poslal skozi živi zid za vodstvo s 3:0 (v spodnjem videu).

Domači nogometaši se niso zadovoljili s svojim vodstvom in stopnjevali napade. V 81. minuti je streljal Benzema, a je Benaglia z vrhunskim posredovanjem žogo odbil v kot, izkazal pa se je tudi v 86. minuti ob strelu rezervista Jeseja.

POTEK TEKME MAN. CITY : PSG

Prvi polčas

Na štadionu Etihad je prva priložnost pripadla gostom, ki so imeli v 16. minuti na voljo prosti strel. Odgovornost je prevzel Zlatan Ibrahimović in natančno sprožil proti vratom, Joe Hart pa je žogo odbil v kot.

Sledila je ofenziva sinjemodrih. Med 20. in 22. minuto je dvakrat streljal Sergio Agüero, a bil v obeh poskusih neuspešen.

Argentinski napadalec je nato v 29. minuti sam prodrl v kazenski prostor in izsilil prekršek vratarja Kevina Trappa za najstrožjo kazen, si sam postavil žogo na belo točko, vendar pa okroglo usnje udaril mimo desne vratnice.

V nadaljevanju polčasa sta morali posredovati obe zdravniški službi. Pri domačih je imel v 37. minuti težave Agüero, a lahko nadaljeval z igro, drugače pa je bilo z gostujočim igralcem Thiagom Motto, ki je v 44. minuti odšepal z igrišča in svoje mesto prepustil Lucasu. Prvi polčas se je končal z izidom 0:0.

Drugi polčas

Domačim gledalcem je že v tretji minuti nadaljevanja zastal dih, ko je Zlatan Ibrahimović s prostega strela natančno sprožil v levi spodnji kot, a se je s parado izkazal Joe Hart. Angleški reprezentančni vratar je bil na pravem mestu tudi v 52. minuti ob strelu Gregoryja van der Wiela, pritisk PSG-ja je ostal neuspešen.

Pristaši Cityja so v 76. minuti padli v ekstazo, saj so njihovi ljubljenci povedli. Za gol je poskrbel Kevin De Bruyne, ki je z roba kazenskega prostora natančno udaril v desni kot in premagal Trappa.

Belgijski reprezentant je dosegel edini gol na tekmi in Manchester City se je prvič v zgodovini uvrstil v polfinale lige prvakov.

Liga prvakov, torkova para četrtfinala

Real Madrid - Wolfsburg 3:0 (2:0) /0:2/

(Ronaldo 16., 17., 77.)

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modrić (91./Varane), Bale, Benzema (74./Jese), Ronaldo.

Wolfsburg: Benaglio, Vieirinha, Naldo, Dante, Rodriguez, Gustavo, Guilavogui (80./Dost), Arnold, Henrique (73./Caligiuri), Draxler (32./Kruse), Schürrle.

--------------------

Manchester City - Paris Saint-Germain 1:0 (0:0) /2:2/

(De Bruyne 76.)

Manchester City: Hart, Clichy, Mangala, Otamendi, Sagna, Fernandinho, Fernando, Silva (87./Delph), De Bruyne (84./Toure), Navas, Agüero (93./Iheanacho).

Paris Saint-Germain: Trapp, Thiago Silva, Marquinhos, Maxwell, Aurier (61./Pastore), Van der Wiel, Rabiot, Thiago Motta (44./Lucas), Di Maria, Cavani, Ibrahimović.