Liga prvakov: Remi na derbiju v Torinu, evrogol Griezmanna (VIDEO)

V Torinu sta se na derbiju petega kola Juventus in Barcelona razšla brez zadetkov, Atletico je premagal Romo.

Objavljeno
22. november 2017 23.32
SOCCER-CHAMPIONS-JUV-FCB/
N. Gr.
N. Gr.

Torino - V sredinem večeru je največ pozornosti požel derbi med Juventusom in Barcelono. Domači navijači so se z ogromnim transparentom na začetku tekme poklonili Mariu Mandžukiću, na igrišču pa prav zares atraktivne predstave nismo videli.

Barcelona je začela dokaj obrambno naravnano, v napadu je družbo Deulofeu in Suarezu delal kar vezist Paulinho, na drugi strani je Juventus pokazal nekaj več želje za zadetkom, a tokrat napadalci stare dame niso bili razigrani. V prvem polčasu pravih priložnosti ni bilo, gostje so zapretili v prvih minutah drugega polčasa, nato se je uspavanka nadaljevala. Najbližje zadetku je bil v samem zaključku Paolo Dybala, ki je nevarno sprožil, Marc-Andre ter Stegen pa je z odlično obrambo žogo odbil v kot. Barcelona je z remijem potrdila prvo mesto v skupini D, Juventus pa se bo po prepričljivi zmagi Sportinga (3:0) proti Olympiacosu za napredovanje moral še precej potruditi, saj Lizbončani zaostajajo le za točko. 

Juventus : Barcelona

Na preostalih srečanjih je Bayern težje od pričakovanj odpravil Anderlecht, Chelsea je s kar 4:0 na gostovanju premagal Karabah, CSKA ni imel preveč dela z letos skromno Benfico, Basel pa je na domačem stadionu z 1:0 presenetil Manchester United. Basel in CSKA se krčevito borita za drugo mesto v skupini, pred zadnjo tekmo sta izenačena z devetimi točkami. PSG je s strelskimi vajami proti Celticu (7:1) postavil nov rekord, v skupinskem delu so že tekmo pred koncem dosegli kar 24 zadetkov in za tri popravili obstoječi rekord. 

Drugo pomembno srečanje se je odvijalo na stadionu Wanda Metropolitano, kjer je Atletico gostil Romo. Madridčani so nujno potrebovali zmago, da bi še ostali v boju za drugo mesto in napredovanje, po eni boljših predstav v letošnji sezoni pa jim je to na koncu tudi uspelo (2:0). Gol večera je dosegel letos bledi Antoine Griezmann, ki je z atraktivnim strelom načel mrežo Rome, delo je dokončal Kevin Gameiro. 

Liga prvakov, izidi: 

Skupina A:
CSKA Moskva - Benfica Lizbona 2:0 (1:0)
Basel - Manchester United 1:0 (0:0)

Lestvica
Skupina B:

Anderlecht - Bayern München 1:2 (0:0)
(Robert Berić je obsedel na klopi za rezervne igralce)
PSG - Celtic Glasgow 7:1 (4:1)

Lestvica
Skupina C:

Karabah Agdam - Chelsea 0:4 (0:2)
Atletico Madrid - AS Roma 2:0 (0:0)
(Jan Oblak je branil celo tekmo za Atletico)

Lestvica 
Skupina D:

Sporting Lizbona - Olympiakos Pirej 3:1 (2:0)
Juventus Torino - Barcelona 0:0

Lestvica