Liga prvakov: Po trojčku Ben Yedderja Maribor praznih rok iz Andaluzije

Nogometaši Maribora prvič v letošnjem rednem delu lige prvakov gostujejo, na tekmi s Sevillo bo vsaka točka uspeh.

Objavljeno
26. september 2017 20.04
Posodobljeno
26. september 2017 20.04
26 RAJČEVIČ Aleksander (NK Maribor), (NK Aluminij), 22.9.2017, Kidričevo [nogomet, nk maribor, nk aluminij kidričevo, aleksander rajčevič]
N. Gr.
N. Gr.

Sevilla - Po spodbudni predstavi na prvi tekmi lige prvakov proti Spartaku je sledil pričakovan padec. Zahtevno gostovanje v Andaluziji pri Sevilli je prineslo poraz s 3:0, Mariborčani pa tokrat niso zdržali ritma razploženega Ben Yedderja, ki je zadel kar trikrat in Sevilli prinesel prvo zmago ter prvo mesto v »slovenski« skupini. Naslednji tekmec bo v Ljudskem vrtu veliki Liverpool, ki je v Rusiji le remiziral s Spartakom.

Tekmo je bolje začela Sevilla, nato je Maribor vzpostavil ravnotežje na sredini igrišča in preko Tavaresa nekajkrat tudi zapretil, v 26. minuti pa je sledil hladen tuš. Mariborčani so na sredini prepoceni zapravili žogo, nato je Joaquin Correa odlično potegnil mimo Marwana Kabhe in kasneje še Billonga, nato pa žogo na pladnju nastavil Wissamu Ben Yederju, ta pa jo je le še pospravil v prazno mrežo za vodstvo z 1:0.

Sevilli je po vodstvu padlo breme z ramen in postajali so vse bolj nevarni, kar je v 37. minuti z drugim zadetkom na tekmi kronal Ben Yedder za vodstvo z 2:0. Po prvih 45 minutah je vodstvo Seville povsem zasluženo, Mariborčane pa čaka veliko dela, če bodo želeli v Andaluziji iztržiti vsaj točko.

Na začetku drugega polčasa so Mariborčani vzeli resno navodila pomočnika trenerja Saše Gajserja, da je potrebno v napadu zaigrati bolje in nekajkrat zapretili pred vrati Sergia Rica, čiste priložnosti za gol pa si niso priigrali. Nogometaše Seville je pritisk vijoličnih zdramil in spet pritiskajo proti vratom Jasmina Handanovića.

V 81. minuti je v kazenskem prostoru Maribora neumen prekršek naredil rezervist Martin Kramarić, Sebastien Corchia je obležal na tleh, z bele točke pa je zanesljivo žogo v mrežo pospravil Ben Yedder za »hat-trick« in še četrti gol na drugi tekmi letošnje sezone lige prvakov. Pri 3:0 se je tekma tudi končala, Mariborčani pa tokrat niso bili konkurenčni razpoloženim napadalcem Seville. 

Darko Milanič, trener Maribora: »Mi smo se v prvem polčasu dobro postavili do prejetega gola, ki ga je nasprotnik dosegel zaradi kvalitete. Poizkušali smo podvajati v obrambi, to nam je pobralo  nekaj moči, nato smo v nepravem trenutku dobili zadetek. Lahko bi bili bolj nevarni, a na žalost ni bilo tako in nasprotnik je bil boljši in povedel z 2:0. V drugem polčasu smo bili bolj kompaktni do konca, imeli smo veliko želje in energije, a je bila kvaliteta na strani Seville. Nihče nas ni presenetil, hoteli smo zapreti sredino, to je bil naš cilj, takoj ko to ni uspelo smo ga "fasali".« 

Postava Maribora: Handanović; Billong, Rajčević, Viler, Milec; Vrhovec, Kabha, Pihler; Bohar, Ahmedi, Tavares.

Postava Seville: Rico; Corchia, Pareja, Lenglet, Escudero; Banega, N'Zonzi, Vazquez; Correa, Ben Yedder, Nolito. 

Sevilla - Maribor 

Liga prvakov, izidi:

Spartak Moskva - Liverpool 1:1 (1:1)
Sevilla - Maribor 3:0 (2:0)

Manchester City - Šahtar 2:0 (0:0)
Napoli - Feyenoord Rotterdam 3:1 (1:0)

Bešiktaš - RB Leipzig 2:0 (2:0)
(Kevin Kampl igral za za RB Leipzig od 46. minute)
Monaco - Porto 0:3 (0:1)

Borussia Dortmund - Real Madrid 1:3 (0:1)
Apoel Nikozija - Tottenham Hotspur 0:3 (0:1)