Liga prvakov: strelski in starostni rekord, poškodba Bala (VIDEO)

Juventusov up Moise Kean je med evropsko klubsko elito zaigral kot prvi nogometaš, rojen v novem tisočletju.

Objavljeno
23. november 2016 11.37
Spain Soccer Champions League
J. P.
J. P.

Ljubljana - Sinočnji dvoboji petega kola nogometne lige prvakov v skupinah od E do H so bili v marsičem prelomni. Dvanajst zadetkov na obračunu v Dortmundu med Borussio in Legio (8:4) je največ v celotni zgodovini tekmovanja, pred tem je namreč rekord držala toča golov iz dvoboja v sezoni 2003/04 med Deportivom in Monacom (8:3).

Med evropsko klubsko elito je prvič zaigral nogometaš, rojen v novem tisočletju. Na tekmi med Sevillo in Juventusom (1:3) je namreč v 84. minuti priložnost kot zamenjava za Miralema Pjanića dobil komaj 16-letni Moise Bioty Kean, rojen 28. februarja leta 2000. Mladi napadalec je prve športne korake storil v Torinu, majico »stare dame« pa nosi že šest let.

Tudi Bayer, ki si je s točko na gostovanju pri CSKA v Moskvi (1:1) že zagotovil napredovanje v izločilne boje, je postavil svojevrsten starostni rekord v klubski zgodovini, saj ni še nikdar prej nastopil s tako mlado začetno enajsterico kot sinoči, ko je bila povprečna starost ekipe, v kateri si kruh služi tudi Kevin Kampl, zgolj 23 let in 346 dni. Starosta moštva je bil 28-letni Mehičan Javier Chicharito Hernandez.

Kevin Kampl in soigralci iz začetne enajsterice so bili sinoči povprečno stari manj kot 24 let. Foto: Pavel Golovkin/AP.


Kljub mukoma prigarani zmagi madridskega Rala na gostovanju pri Sportingu (2:1) pa ima trener Zinedine Zidane skrbi zaradi poškodbe gležnja zvezdniškega Valižana Garetha Bala, ki je moral po grdem prekršku urugvajskega branilca Sebastiana Coatesa po manj kot uri šepajoč z igrišča, zamenjal ga je Marco Asensio. Ali bo Bale lahko nastopil prihodnjo soboto, 3. decembra, na slovitem »el clasicu«, še ni znano, vprašanje o resnosti poškodbe je namreč še odprto. »Gareth je poškodovan, a bo slika jasnejša šele, ko ga bo podrobneje pregledala naša zdravniška ekipa,« je poudaril Zidane.