Liga prvakov: Vardy zadržal Leicester v igri

Sevilla kljub zmagi z 2:1 ne more biti povsem zadovoljna, saj je trikrat zatresla okvir vrat in zapravila enajstmetrovko.

Objavljeno
22. februar 2017 23.36
SOCCER-CHAMPIONS-SEV-LEI/
J. P.
J. P.

Sevilla - Čeravno so v tej sezoni razglašeni nogometaši Leicestra v prvem dvoboju osmine finala lige prvakov izgubili na gostovanju v Sevilli (1:2), pa so jo - glede na videno na igrišču - še dobro odnesli, predvsem pa si niso povsem zaprli vrat za preboj med najboljših osem moštev stare celine v tej sezoni. Povratni obračun bo v torek, 14. marca.

Gostitelji so v 62. minuti vodili z 2:0. V prvem polčasu je svoj prvenec v ligi prvakov vpisal Pablo Sarabia, v drugem argentinski zvezni igralec Joaquin Correa, ki se je tako vendarle oddolžil za zgrešeno najstrožjo kazen v 14. minuti, ki jo je pred tem tudi sam izsilil, a je z bele točke žogo z medlim strelom poslal naravnost v naročje Kasperja Schmeichla.

Sevilla je imela vse niti igre v svojih rokah, tudi statistika se je krepko nagibala na njeno stran (68-odstotna posest žoge, priložnosti 22:8, streli v okvir vrat 8:3, koti 8:1), za nameček je kar trikrat zatresla okvir vrat. Leicester je kljub zaostanku deloval anemično, a vendarle izvlekel častni zadetek, za katerega je v 73. minuti poskrbel Jamie Vardy, ki je unovčil lepo podajo Daniela Drinkwaterja.

Staro damo sta rešila rezervista. Foto: Miguel Vidal/Reuters.

 

Stara dama blizu četrtfinalu

Precej bližje napredovanju v četrtfinale pa je italijanski prvak Juventus, ki je že na gostovanju na Zmajevem štadionu z 2:0 odpravil Porto, za katerega je bilo usodno obdobje med 72. in 74. minuto. Tedaj so namreč gostje tudi obakrat zadeli, prvemu se je to posrečilo Hrvatu Marku Pjaci, nato še Danielu Alvesu. Najbolj se je lahko smejalo trenerju »stare dame« Massimilianu Allegriju, ki je z menjavama zadel žebljico na glavico.

Pjaca je kot nadomestilo za Juana Cuadrada v igro vstopil pet minut, preden je dosegel zadetek, Alves, ki je vskočil namesto Stephana Lichtsteinerja, pa celo zgolj minuto, preden se je vpisal med strelce. Pot do zmage so tekmecu kar sami tlakovali Portugalci, saj so že v 27. minuti ostali brez brazilskega zveznega igralca Alexa Tellesa. Ta je v razmaku dobrih dveh minut dvakrat porumenel in moral mnogo predčasno pod prho.

Vsa statistika je bila izdatno na strani gostov, ki so bili kar 69-odstotno pri žogi, si pripravili 18 priložnosti za zadetek in izvedli osem kotov, gostitelje pa najbolj boli, da niso v celotnem dvoboju niti enkrat ogreli rokavic zimzelenega Gigija Buffona. Njegov kolega med vratnicami Porta, sloviti Španec Iker Casillas, je izenačil osem let star rekord Paola Maldinija po številu nastopov v ligi prvakov. Oba sta jih zbrala po kar 174.

IZIDA

Porto : Juventus 0:2 (0:0)
Marko Pjaca 72., Daniel Alves 74.

Sevilla : Leicester 2:1 (1:0)
Pablo Sarabia 25., Joaquin Correa 62.; Jamie Vardy 73.