Liga prvakov: Vijolični s porazom, a dvignjenih glav z Anfielda

Nogometaše Maribora v ligi prvakov čaka gostovanje na slovitem Anfieldu, kjer pa bodo imeli precej številčno podporo.

Objavljeno
01. november 2017 18.18
Posodobljeno
01. november 2017 18.18
SOCCER-CHAMPIONS-LIV-MAR/
N. Gr.
N. Gr.

Liverpool - Mariborčani se z gostovanja na Anfieldu vračajo s porazom s 3:0, a so se tokrat Liverpoolu zoperstavili mnogo bolje kot v Ljudskem vrtu. Redsi so prevladovali in zastreljali še nekaj odličnih priložnosti, James Milner je zapravil enajstmetrovko, zelo dobrega Handanovića pa so premagali Salah, Emre Can in Daniel Sturridge. Na drugi tekmi v mariborski skupini je Sevilla z 2:1 odpravila Spartak. 

Mariborčani so se takoj na začetku tekme postavili v obrambo in se branili z desetimi možmi za žogo, le Jasmin Mešanović je na trenutke pritiskal nekoliko višje. Liverpoolu se zaenkrat zelo pozna odsotnost Philippeja Coutinha, ki je eden redkih pri Liverpoolu, ki s podajami v globino zna odpreti obrambo tekmecev. Mohammed Salah se je enkrat znašel v lepi priložnosti, a Handanović ni bil ogrožen.

Prav Salah se je še enkrat znašel v zelo lepi priložnosti, a visoke podaje v kazenskem prostoru ni znal ukrotiti, drugače bi se mreža Maribora verjetno zatresla. Vijolični so v prvih 25 minutah igre prikazali mnogo boljšo predstavo kot v Ljudskem vrtu. Handanović se je moral precej bolj izkazati po strelu Roberta Firmina, žoga se je odbila od Billonga in skorajda lobala vratarja Maribora, ki jo je z zadnjimi močmi odbil v prečko in ostalo je pri začetnem izidu.

Pritisk Liverpoola je bil iz minute v minuto večji, Mariborčani so bili stisnjeni na svojih 25 metrov, a je domačinom vsakič zmanjkala dobra zaključna podaja, da bi prišli do vodstva, Maribor pa v napadu ni bil nevaren, igra vijoličnih je potekala prepočasi. Po 45 minutah igre je na Anfieldu še vedno 0:0. 

Maribor je klonil že v četrti minuti drugega polčasa, ko je Alexander-Arnold podal z desne strani, v kazenskem prostoru pa je Salah žogo s kolenom preusmeril v daljši kot vrat Handanovića, ki je bil nemočen in Liverpool je povedel z 1:0. Le štiri minute kasneje je Roberto Firmino lepo preigral Aleksandra Rajčevića v kazenskem prostoru in mariborskemu branilcu ni preostalo drugega, kot da naredi prekršek za enajstmetrovko. Streljal je James Milner, a je Handanović njegovo namero prebral in z odlično obrambo ustavil strel, ki je letel v levi spodnji kot njegovih vrat. Ostalo je pri 1:0.

V 55. minuti je imel še eno izvrstno priložnost Salah, a je z glavo meril preko vrat in nova priložnost je splavala po vodi, v drugem polčasu je Liverpool še stopil na plin in priložnosti se vrstijo kot po tekočem traku, Maribor je povsem v podrejenem položaju. V 17. minuti drugega polčasa je imel tudi Maribor priložnost za izenačenje, a je Martin Milec meril preko vrat. V igro je vstopil tudi kapetan Marcos Tavares, ki je zamenjal Mešanovića. 

V 64. minuti je lepo akcijo Liverpoola kronal Emre Can in zadel za zasluženo vodstvo z 2:0. Can je izkoristil lepo podajo Milnerja in z roba kazenskega prostora močno sprožil, Handanović je bil tudi tokrat brez moči. Maribor je imel novo priložnost za zadetek po prodoru Milca, ki je skušal zaposliti Damjana Boharja, a se slednji ni odločil za strel s prve in priložnost je splavala po vodi. 

Po drugem zadetku je tempo v igri nekoliko padel, Liverpool še vedno prevladuje, a njihovi napadi potekajo precej počasneje kot so v prvih desetih minutah drugega polčasa. Maribor je spet stisnjen pred svoj gol, po zaslugi utrujenosti so tudi njihove podaje vse slabše. V 89. minuti je Liverpool prišel še do tretjega zadetka, po predložku Alberta Morena je žogo mimo Rajčevića v gol pospravil Daniel Sturridge in postavil piko na i prepričljivi zmagi redsov za končnih 3:0.

Postava Liverpoola: Karius; Moreno, Klavan, Matip, Alexander-Arnold; Wijnaldum, Can, Milner; Salah, Firmino, Oxlade-Chamberlain.

Postava Maribora: Handanović; Milec, Billong, Rajčević, Šuler, Viler; Kabha, Pihler; Hotić, Bohar, Mešanović.

Liverpool : Maribor