Litiji sedmi superpokal

Trener poražencev: To bi moral biti praznik dvoranskega nogometa, a tekma je bila razen prvih nekaj minut dolgočasna.

Objavljeno
18. september 2016 09.30
Litija
J. P.
J. P.

Litija - V okviru Dneva slovenskega futsala so včeraj v Litiji pod streho spravili tudi že trinajsti superpokalni dvoboj, v katerem so domači dvoranski nogometaši poskrbeli za veselje na tribunah, saj so bili z 2:1 (1:1) boljši od Proena Maribora, mož odločitve pa je bil v 36. minuti Tine Šturm. Litijani so se tako dokopali do že sedme lovorike, prve po sezoni 2012/13, na tronu pa so nasledili zasedbo Dobovca Pivovarne Kozel. Superpokal je bil sicer uvertura v 22. sezono prvoligaškega tekmovanja, ki se začenja v petek.

Pred več kot 500 gledalci so se do prvega vodstva dokopali gostitelji. Teo Turk je v šesti minuti izvajal prosti strel, Patrik Čujec je postavil blok, Gašper Vrhovec pa se je vrnil z zadetkom. A veselje na tribunah je bilo kratkotrajno, že dve minuti pozneje so Litijani po dveh zaporednih kotih pozabili na Denisa Totoškovića, ki je ostal sam osem metrov od gola, sprožil z desnico in izenačil. Rezultat se ni spremenil do 36. minute, ko je po še eni od prekinitev Turk mojstrsko na levi strani zaposlil Šturma, ki je z diagonalnim strelom postavil končni izid.

»Gledalci so lahko spremljali dvoboj na visoki ravni, obe ekipi pa sta dokazali, da v Sloveniji igramo dober dvoranski nogomet. Naša zmaga je zaslužena, pokazali smo, da bomo tudi v novi sezoni konkurenčni, merimo na vse naslove,« je pojasnil trener Litije Tomislav Horvat, njegov kolega na mariborski klopi Robert Grdović pa dodal: »Ni kaj dodati. To bi moral biti praznik dvoranskega nogometa, a tekma temu ni bila dorasla. Z izjemo prvih nekaj minut je bila dolgočasna, moji fantje pa niso pokazali tega, kar smo delali. Zmagala je spretnejša zasedba, ki je iz treh priložnosti dosegla dva gola.«