Liverpool domačo sezono začel z zmago na Emiratesu

Nogometaši Liverpoola so v prvem kolu domačega prvenstva premagali Arsenal s 4:3. Rdeči vragi uspešni v Bournemouthu.

Objavljeno
14. avgust 2016 20.28
Britain Soccer Premier League
M. Ž.
M. Ž.

London - Nogometaši Liverpoola so v napetem derbiju prvega kola angleškega prvenstva na štadionu Emirates premagali Arsenal s 4:3.

Topničarji so bolje začeli dvoboj in si v 30. minuti priborili lepo priložnost za vodstvo, ko je Theo Walcott priboril enajstmetrovko, nato sam prevzel odgovornost za strel, a je njegov poskus ustavil Simon Mignolet.

Walcott se je za svojo napako oddolžil le minuto kasneje, ko je po podaji Alexa Iwobija z diagonalnim strelom premagal Mignoleta.

Liverpool je izenačil v sodniškem podaljšku prvega polčasa. Strelec je bil Philippe Coutinho, ki je mojstrsko izvedel prosti strel in žogo poslal v levi zgornji kot, Petr Čech je bil nemočen.

Drugi polčas se je začel po željah gostov. Najprej je v 49. minuti zadel Adam Lallana, sedem minut kasneje pa je Coutinho povišal na 3:1. Arsenalovi igralci si še niso opomogli od tretjega gola, ko je sledil četrti. Zanj je v 63. minuti poskrbel Sadio Mane, ki je na desni strani preigral dva domača nogometaša in za konec zadel v levi zgornji kot.

Londončani so se v drugem delu drugega polčasa vrnili v igro. Rezervist Alex Oxlade-Chamberlain je po le minuti nadaljevanja začel akcijo na levi strani, prodrl v sredino in sprožil v bližnji kot, žoga je zadela branilca Dejana Lovrena in presenetila Mignoleta.

Arsenalovi navijači so v 75. minuti znova veselo skočili v zrak, ko je po predložku Santija Cazorle s prostega strela z glavo zadel Calum Chambers in znižal na 3:4, a se rezultat do konca tekme ni več spremenil.

Ibrahimović zadel na debiju, rdeči vragi zmagali v Bournemouthu

Manchester United je prvenstvo začel z gostujočo zmago v Bournemouthu (3:1). Rdeči vragi so povedli v 40. minuti, ko je domači branilec Simon Francis slabo podal svojemu vratarju Arturju Borucu, kar je izkoristil Juan Mata, prestregel podajo in sprožil proti golu, Boruc je žogo odbil, a naravnost v Francisa, od katerega se je žoga odkotalila na nogo Mati, ki drugega »darila« ni zapravil.

United je vodstvo podvojil v 59. minuti. Takrat je po predložku z desne strani z glavo poskusil Anthony Martial, ki je to storil slabo, njegov strel pa se je izkazal za odlično podajo, saj je žogo pričakal Wayne Rooney in jo z glavo poslal v mrežo.

Pet minut kasneje je na sceno stopil švedski napadalec Zlatan Ibrahimović (na spodnji sliki) in na svojem prvenstvenem debiju z razdalje natančno meril v levi spodnji kot. Izkušeni Ibrahimović je pred tem zadel tudi na debiju v italijanskem prvenstvu, španskem prvenstvu, francoskem prvenstvu in ligi prvakov.

Častni gol za Bournemouth je v 69. minuti dosegel Adam Smith.

Angleško prvenstvo, prvo kolo

Arsenal - Liverpool 3:4 (1:1)

(Walcott 31., Oxlade-Chamberlain 64., Chambers 75.; Coutinho 45+1, 56., Lallana 49., Mane 63.)

Bournemouth - Manchester United 1:3 (0:1)

(Smith 69.; Mata 40., Rooney 59., Ibrahimović 64.)

Že odigrano

Hull City - Leicester 2:1 (1:0)

(Diomande 45+1, Snodgrass 57.; Mahrez 47./11-m)

Burnley - Swansea 0:1 (0:0)

(Fer 82.)

Crystal Palace - West Bromwich 0:1 (0:0)

(Rondon 74.)

Everton - Tottenham 1:1 (1:0)

(Barkley 5.; Lamela 59.)

Middlesbrough - Stoke City 1:1 (1:0)

(Negredo 11.; Shaqiri 67.)

Southampton - Watford 1:1 (0:1)

(Redmond 58.; Capoue 9.)

Manchester City - Sunderland 2:1 (1:0)

(Agüero 4./11-m, McNair 87./ag; Defoe 71.)

Ponedeljek

Chelsea - West Ham (21)