Liverpool nadoknadil že večji zaostanek

Nogometna evropska liga: pred povratnima polfinalnima dvobojema prednost Seville in Villarreala.

Objavljeno
05. maj 2016 02.39
Aljaž Vrabec
Aljaž Vrabec
Ljubljana – Tudi v evropski nogometni ligi je možen španski finale. Oba polfinalista z jugozahoda sta v prednosti, saj ju v sklepni dvoboj vodi že začetni rezultat 0:0. Sevilla ima proti Šahtarju (prva tekma 2:2) to olajševalno okoliščino, da igra pred domačimi navijači, Villarreal pa si lahko proti Liverpoolu celo privošči minimalen poraz, če tudi sam zabije vsaj en gol.

Sevilla lahko tretjič zapored pride v finale evropske lige in nato do petega naslova v tem tekmovanju. »Pomembno je srce, a tudi umirjena glava,« je povedal trener Seville Unai Emery. S temi besedami je meril na četrtfinalno povratno tekmo. Tedaj je prišla Sevilla na svoj štadion s prednostjo 2:1, toda Athleticu Bilbao se je posrečilo pripraviti zasuk, Sevilla pa se je rešila šele po streljanju enajstmetrovk.

V drugem polfinalu pri Liverpoolu upajo na ponoven pozitiven učinek štadiona Anfield, enako kot v četrtfinalu proti Borussii Dortmund. »Čeprav zaostajamo, moramo ostati mirni. Verjeti moramo v svoje sposobnosti. Letos smo že dokazali, da se znamo vrniti tudi po zaostanku z 0:2,« je povedal Liverpoolov branilec Dejan Lovren.