Liverpool utišal Allianz Areno (VIDEO)

Nogometaši Bayerna so v polfinalu pokala Audi pred domačimi navijači pokleknili z 0:3. Liverpool v finalu z Oblakovimi.

Objavljeno
02. avgust 2017 09.26
J. P.
J. P.

München - Madridski Atletico s slovenskim nogometnim reprezentantom Janom Oblakom med vratnicami, ki je bil z 2:1 boljši od Napolija, se bo v nocojšnjem finalu (ob 20.45) pokala Audi v Münchnu pomeril v Liverpoolom, ki je sinoči poskrbel za popolno razočaranje na tribunah štadiona Allianz Arena, potem ko je z gladkih 3:0 odpravil domačo zasedbo Bayerna. 

Mreža bavarskega giganta je ostala nedotaknjena pičlih sedem minut, ko je po lepi podaji Brazilca Roberta Firmina 25-letni senegalski napadalec Sadio Mane žogo poslal za hrbet čuvaja mreže Svena Ulreicha, ki bo jutri dopolnil 29 let. Že pred glavnim odmorom je večjo napadalno agilnost Liverpoola (razmerje strelov v okvir vrat 4:1) kronal Mohamed Salah, ki je odbitek z glavo pospravil v mrežo.

Egiptovski napadalec je vroč, saj se je v zadnjih petih dvobojih kar štirikrat vpisal med strelce. V 71. minuti so sodniki angleškemu velikanu razveljavili tretji zadetek, končni izid pa je v 83. minuti po popolnoma izigrani Bayernovi obrambi postavil 27-letni Daniel Sturridge, ki je z roba kazenskega prostora matiral Ulreicha. Bavarci ne najdejo prave forme, v zadnjih petih obračunih so zmagali enkrat samkrat - nad Chelseajem.