Ljubljančani samozavestno pred derbijem: »Pripravljeni smo na ta boj«

Na novinarski konferenci pred sobotnim derbijem so pred novinarje stopili Luka Elsner, Nejc Vidmar in Nathan Oduwa, ki delujejo samozavestno.

Objavljeno
22. februar 2017 13.30
mpig*Nogomet
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Ljubljana - Na novinarski konferenci pred težko pričakovanim derbijem se je javnosti ob kapetanu Nejcu Vidmarju, Nemanji Mitroviću in trenerju Luki Elsnerju predstavil še obetavni Nathan Oduwa, ki se je v Stožice preselil iz Tottenhama. »Čaka nas velika tekma, vsi igralci govorijo o njej, stadion bo poln, toda smo prvaki, šli bomo brez strahu in upajmo, da bomo uresničili vse trenerjeve zamisli,« je povedal mladi Nigerijec pred svojim prvim derbijem. 

Samozavesten, a previden v napovedih je bil tudi Luka Elsner, ki se zaveda, kako pomemben bo rezultat derbija v boju za naslov državnega prvaka. »Imam pozitivne občutke, ne glede na vse spremembe. Čutiti je pozitiven naboj, pozitiven stres tudi pri fantih. Ne čutim negativne napetosti v smislu, da ne vemo, kaj delamo, ampak nasprotno. To je zame dober znak in upam, da bodo fantje zaradi tega čutili umirjenost pred tem dogodkom. V Ljudskem vrtu smo zagotovo sposobni zmagati.«

Pred novinarje je stopil tudi Nemanja Mitrović, ki se tako kot novopečeni kapetan Nejc Vidmar vrača po dolgotrajni poškodbi in bo v spomladanskem delu velika pridobitev za Olimpijo. »Maribor igra že nekaj časa v podobni postavi. Dobro ga poznamo, je zelo dobra ekipa, igralci so uigrani, ampak moramo gledati nase. Mislim, da imamo večjo kakovost kot Maribor. Tega spoštujemo kot klub, spoštujemo igralce in vse, toda če bomo dobro igrali, se nimamo česa bati,« pravi srednji branilec, ki bo vnovič postal steber obrambe zeleno-belih.

Derbi favoritov za naslov prvaka bo v soboto v Ljudskem vrtu ob 20. uri in 15 minut.