Ljudski vrt bo trd oreh za vse

Damir Pekić o veliki točki Maribora

Objavljeno
14. september 2017 01.25
PEKIČ Damir, 12.5.2016, Doborovce pri Mariboru [damir pekič]
Damir Pekić
Damir Pekić

Vsaka točka v ligi prvakov je velika in pomembna. Maribor je prikazal odličen nogomet, zato si je popolnoma zaslužil remi, čeprav je na trenutke kazalo, da bi lahko vzel celo vse tri. Prejel je neumen gol, zato je Spartaku uspelo prevzeti pobudo in bi lahko še bolj pobegnil, toda na koncu je nadzor nad igro spet prevzel Maribor in prišel do realne točke glede na prikazano.

Videli smo nadpovprečno veliko število strelov na gol, bilo jih je celo več deset, tudi ritem igre je bil zelo visok, zato smo lahko spremljali pravo evropsko tekmo. Maribor bi z več zbranosti lahko zmagal, toda neučinkovitost je na tej ravni tudi pričakovana, saj vse poteka hitreje, zato imajo nogometaši manj koncentracije. Toda skoraj bolj kot zapravljenih mariborskih priložnosti nam je lahko žal, da je Spartak zadel, potem ko je bil Maribor že pri žogi. Takoj je opazno, da je liga prvakov na mnogo višji ravni od slovenske lige.

Če je potrebno med evropsko elito igrati v šesti prestavi, je za slovensko ligo dovolj tretja. V ligi prvakov je vse hitreje, zato je Mariborčanom proti koncu tekme zmanjkovalo sape in moči, kar je Spartak znal izkoristiti. Maribor je dokazal, da bo vsaj v Ljudskem vrtu vedno trd oreh za vse nasprotnike, kar smo spoznali že v preteklosti. Slovenski prvak se lahko enakovredno kosa nekje s srednjim evropskim rangom, medtem ko so tisti največji klubi oddaljeni svetlobna leta. Znova moramo pohvaliti tudi podporo in energijo mariborske publike. Mariborski nogometaši imajo zato več moči tudi takrat, ko drugače ne bi mogli več zdržati.