Loterija Cityjevim mladeničem (VIDEO)

V dvoboju mednarodnega pokala nogometnih prvakov so po enajstmetrovkah odpravili Borussio iz Dortmunda.

Objavljeno
29. julij 2016 08.16
SPORT-SOCCER/
J. P.
J. P.

Shenzhen - Potem ko so se uvodoma znesli nad Manchester Unitedom in ga odpravili s kar 4:1, so morali nogometaši Borussie iz Dortmunda v drugem dvoboju mednarodnega pokala prvakov na Kitajskem po streljanju enajstmetrovk na kolena pred drugim klubskim velikanom iz Manchestra, Cityjem. Po rednem delu je bil rezultat 1:1.

V izjemno izenačenem obračunu gledalci niso videli zadetkov vse do 79. minute, ko je otoško zasedbo po podaji Španca Davida Silve v vodstvo popeljal še drugi rezervist, Argentinec Sergio Kun Agüero. Ko so nekateri nogometni privrženci že zapuščali štadion misleč, da je zmagovalec že znan, je v šesti minuti sodnikovega dodatka z izenačujočim golom med vratarjevimi nogami enajstmetrovke izsilil komaj 17-letni ameriški zvezni igralec Christian Pulisic.

Pri strelih z bele točke je bil uspešnejši City, saj sta praznih rok ostala »zgolj« Aleix Garcia in Raheem Sterling, pri Borussii pa Felix Passlack, Jacob Bruun Larsen in Mikel Merino, vsi trije stari 20 let ali manj. »Daleč smo še od forme, na katero računam na začetku tekmovalne sezone,« je priznal novi trener angleškega prvoligaša Pep Guardiola, ki je preizkusil kar 23 mož, vso tekmo pa sta na igrišču ostala zgolj kapetan Fernardinho in komaj 18-letni branilec Oluwatosin Adarabioyo.