Luis Suarez tik pred SP na operacijo kolena

Bo Urugvaj na SP moral igrati brez brez Luisa Suareza? Zvezdnik Liverpoola si je na treningu poškodoval meniskus.

Objavljeno
22. maj 2014 09.47
Posodobljeno
22. maj 2014 09.47
SOCCER-ENGLAND/
Š. Ro., M. Ž., Delo.si
Š. Ro., M. Ž., Delo.si

Liverpool - Tik pred svetovnim nogometnim prvenstvom v Braziliji je v urugvajski reprzentanci, s katero se bo v kratkem na prijateljski tekmi pomerila slovenska reprezentanca, zavladala panika. Njihov prvi zvezdnik Luis Suarez je namreč moral na operacijo kolena.

Le 21 dni pred začetkom prvenstva se je nogometaš Liverpoola poškodoval na treningu. Čeprav je sprva kazalo, da ne gre za nič hujšega, je pregled vendarle pokazal na poškodbo meniskusa.

Urugvajski reprezentant je danes uspešno prestal operacijo, ki jo je opravil Luis Francescoli, zdaj pa ga čaka najmanj dvotedenski počitek in bo moral izpustiti prijateljski tekmi s Severno Irsko (30. 5) in Slovenijo (4. 6.), njegov nastop na svetovnem prvenstvu pa ni izkljčen.

Polfinaliste z zadnjega SP v Južni Afriki prva tekma v Braziliji čaka 14. junija proti Kostariki, v skupini pa jih čakata še dva težka nasprotnika: Italija in Anglija.

Suarez ima za seboj odlično sezono, ki jo je z Liverpoolom sicer končal brez lovorike, a kot najboljši strelec v tej sezoni angleškega prvenstva (31 golov na 37 tekmah).