Lukaku zrežiral pokalno slovo Chelseaja, Costa se je poslužil ugriza (VIDEO)

Everton je v četrtfinalu pokala FA z goloma Romeluja Lukakuja izločil Chelsea z 2:0.

Objavljeno
12. marec 2016 19.23
Posodobljeno
12. marec 2016 19.49
SOC/

Liverpool - Nogometaši Evertona so v četrtfinalu pokala FA na domačem štadionu Goodison Park premagali Chelsea z 2:0 in ostajajo v igri za osvojitev lovorike.

Angleški prvak Chelsea je z današnjim porazom zapravil še zadnjo možnost za osvojitev lovorike, saj so v ligaškem pokalu izpadli v osmimi finala, v ligi prvakov jih je v osmini finala izločil Paris Saint-Germain, v domačem prvenstvu pa so šele na desetem mestu.

Gledalci v prvem polčasu niso videli golov, drugi polčas pa je bil občutno boljši in je postregel z dvema goloma in tudi dvema izključitvama.

Med 77. in 82. minuto je bilo vse v znamenju domačega napadalca Romeluja Lukakuja, ki je v petih minutah svojemu nekdanjemu moštvu zabil dva gola.

Še posebej lep je bil njegov prvi gol, ko je akcijo začel na levi strani, se otresel kar štirih igralcev Chelseaja in za konec s strelom v daljši kot premagal Thibauta Courtoisa (v spodnjem videu). Le pet minut kasneje je na desni strani sprejel podajo Rossa Barkleyja in z močnim strelom povišal na 2:0.

V 84. minuti se je zgodil manjši incident, v katerega sta se zapletla Gareth Barry in Diego Costa. Anglež je Brazilca ustavil s prekrškom, slednji pa se je zapodil v domačina in ga celo ugriznil v vrat (v spodnjem videu).

Glavni sodnik Michael Oliver je obema igralcema pokazal rumeni karton, za Costo pa je bil to drugi karton rumene barve in je bil tako prvič izključen kot član Chelseaja.

Tudi Barry ni dolgo zdržal na zelenici, saj je le tri minute kasneje po nepotrebnem spotaknil Cesca Fabregasa in tudi sam prejel drugi rumeni karton. Ekipi sta tekmo končali s po desetimi igralci, končni izid je bil 2:0 za Everton.


Diego Costa bites Gareth Barry by Konstantin_Glazov

Pokal FA, četrtfinale

Everton - Chelsea 2:0 (0:0)

(Lukaku 77., 82.)

Everton: Robles, Baines, Mori, Jagielka, Coleman, Barry, McCarthy, Cleverley, Barkley (91./Bešić), Lennon (88./Stones), Lukaku (93./Niasse).

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, Cahill, Ivanović, Kenedy (85./Terry), Mikel, Matić (82.Remy), Pedro, Fabregas, Willian (73./Oscar), Costa.

-----------------------------------

Nedelja

Arsenal - Watford (14.30)

Manchester United - West Ham (17)

Že odigrano

Reading - Crystal Palace 0:2 (0:0)

(Cabaye 86./11-m, Campbell 94.)