Lyonu poslastica proti Romi, United remiziral (VIDEO)

Manchester United je v Rostovu iztržil Remi (1:1), Lyon pa na domačem štadionu premagal Romo s 4:2.

Objavljeno
09. marec 2017 23.59
France Soccer Europa League
N. Gr.
N. Gr.

Rostov - V ospredju četrtkovega večera je bil dvoboj Unitedovih zvezdnikov z nepopustljivim Rostovom, ki je v skupinskem delu lige prvakov ugnal tudi Bayern. Rdeči vragi še naprej ne igrajo prepričljivo, po remiju z Bornemouthom v državnem prvenstvu so remizirali tudi v Rusiji. 

V vodstvo jih je po podaji Zlatana Ibrahimovića v prvem polčasu popeljal Armenec Henrik Mkhitaryan, Rusi so izenačili v drugem delu prek Aleksandra Bukarova. Na slabi zelenici se zvezdniki Joseja Mourinha niso znašli, z remijem in zadetkom v gosteh pa se jim odpirajo lepe možnosti za napredovanje, ki ga bodo morali potrditi na Old Traffordu. Miha Mevlja je odigral celo tekmo, izkazal se je predvsem v igri z glavo.

Najboljšo tekmo večera sta odigrala Lyon in Roma. Obe ekipi gojita napadalni nogomet, kar se je odrazilo v kar šestih zadetkih na zelo kvalitetnem srečanju evropske lige. Lyon je povedel, Roma je po zadetkih Salaha in Fazia v prvem polčasu rezultat obrnila v svojo korist, v drugem delu pa je sledil šov napadalcev Lyona.

Ob bučni podpori domačih navijačev so si priigrali ogromno priložnosti, veliko jih je zapravil prvi zvezdnik moštva Alexandre Lacazette, ki se je kasneje oddolžil z asistenco in fantastičnim zadetkom za 4:2. Lep gol je po kombiniranju na polovici Rome dosegel tudi Corentin Tolisso, nad katerim je Fazio v zaključku storil prekršek v kazenskem prostoru, a Anthony Taylor ni pokazal na belo točko.

Lyon je z dvema zadetkoma prednosti lahko zadovoljen, izid pa bi bil lahko še višji. Dva zadetka zaostanka za Romine razpoložene napadalce na olimpijskem stadionu v Rimu ne bi smela biti prevelika naloga, zato nas čaka zelo napeta povratna tekma. 

Kobenhaven je brez poškodovanega Benjamina Verbiča doma z 2:1 premagal Ajax in ima pred povratno tekmo lepe možnosti za napredovanje, evropski nastopi tako tudi za slovensekega vezista morda še niso končani. Omeniti velja še belgijski dvoboj med Gentom in Genkom, kjer je padlo kar sedem zadetkov (2:5). 

EVROPSKA LIGA

Koebenhavn - Ajax Amsterdam 2:1 (1:1)

Rostov - Manchester United 1:1 (0:1)

Apoel Nikozija - Anderlecht 0:1 (0:1)

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 1:1 (1:1)

Gent - Genk 2:5 (1:4)

Olympiakos Pirej - Bešiktaš Istanbul 1:1 (1:0)

Olympique Lyon - Roma 4:2 (1:2)

Celta Vigo - Krasnodar 2:1 (0:0)