Nogometna tržnica: Higuain za vrtoglave milijone v Juventus

Argentinski napadalec Gonzalo Higuain bo okrepil staro damo v zameno za 94,7 milijona evrov.

Objavljeno
23. julij 2016 11.03
Posodobljeno
23. julij 2016 11.03
SOCCER-ENGLAND-OXF-LEI/FRIENDLY/
Š. Ro., A. V.
Š. Ro., A. V.

Torino - Italijanski nogometni prvaki bodo novo sezono začeli z Argentincem Gonzalom Higuainom. Kot poroča Sky Sport, je 28-letni nogometaš že prestal zdravniški pregled, Juventus pa naj bi zanj Napoliju plačal ogromno vsoto - kar 94,7 milijona evrov, toliko kot znaša odkupna klavzula. To bo drugi največji prestop v nogometni zgodovini za Garethom Balom, ki je v Real leta 2013 odšel za sto milijonov evrov.

Higuain je že opravil zdravniški pregled. Daleč od italijanskih novinarjev so ga Juventusovi zdravniki pregledali v Madridu, a to ni ostalo skrito španskim novinarjem. Znani naj bi bili tudi prvi podatki iz pogodbe. Argentinec naj bi zaslužil približno 7,5 milijona evrov na sezono.

Prestop še ni uraden, toda navijači Napolija so zelo razočarani. Juventus je za njih najbolj osovražen klub, zato je že precej Napolijevih privržencev uničilo Higuainov dres.

Očitno pa je vse pripravljeno za rekorden prestop Paula Pogbaja. Francoski vezist naj bi zapustil Juventus za približno 120 milijonov evrov, kar bo nov svetovni rekord. Kot vse kaže, bo odšel k Manchester Unitedu, toda v igri za njegov podpis je tudi Real Madrid.

Mahrez v Arsenal

Kolikšen del zmagovitega moštva bo v prihodnji sezoni angleškega prvenstva še ostalo v Leicesteru? Čeprav so vodilnin dolgo zatrjevali, da ne bodo prodali nobenega igralca, so se v jezik že ugriznili ob prestopu N'Gola Kanteja, ki je odšel v Chelsea, v London pa očitno odhaja tudi Riyad Mahrez.

Kot pročajo angleški mediji, naj bi bilo že vse pripravvljeno za prestop Alžirca v Arsenal. Ta naj bi zanj odšel 50 milijonov evrov.

Govorice je menda že potrdil agent 25-letnega nogometaša, ki se je že srečal s trenerjem Arsenom Wengerjem, ta naj bi novo okrepitev obelodanil že v naslednjih dneh.

Sunderland prevzema David Moyes

Na klop angleškega nogometnega prvoligaša Sunderlanda bo sedel nekdanji vodja rdečih vragov David Moyes in tako zamenjal novega selektorja angleške reprezentance Sama Allardyca. Moyes je z novim klubom podpisal štiriletno pogodbo, nazadnje je vodil Real Sociedad iz San Sebastiana.

»Počaščen sem, da sem se pridružil Sunderlandu. To je zame velik izziv in odlična priložnost. Prevzel sem velik angleški klub, ki ima odlične navijače in veselim se znova delati v premier ligi. Želim nadaljevati dobro delo, ki ga je zastavil Sam Allardyce,« je za spletno stran kluba dejal Moyes.