Mamićev sodni šov gre naprej

Po Luki Modriću je pričanje danes spremenila tudi njegova tašča Vesna Juaić, nekdanja Dinamova računovodja.

Objavljeno
03. julij 2017 18.18
J. P.
J. P.

Osijek - Sodni šov razvpitega alfe in omege hrvaškega nogometnega velikana Dinama, Zdravka Mamića, se nadaljuje. Danes je zapustil obravnavo na sojenju v Osijeku, saj ni bil zadovoljen s tem, kako je sodnik Darko Krušlin vztrajal pri odgovorih priče Vesne Juaić, tašče Realovega zvezdnika Luke Modrića in nekdanje računovodje v zagrebškem kolektivu. Ta je tokrat spremenila pričanje in se zaklinjala, da se ne spomni, zakaj je preiskovalnemu sodniku leta 2015 povedala drugače.

Juaićeva je - podobno kot prejšnji mesec Modrić - danes spremenila svoje izjave v primerjavi s tistimi, ki jih je predlani povedala preiskovalnemu sodniku v zvezi s spornim aneksom pogodbe o razdelitvi zaslužka z Mamićem in Dinamom od morebitne selitve z drug klub. Med preiskavo je dejala, da je bila kot računovodja seznanjena z aneksom pogodbe med julijema 2008 in 2009, danes pa je vztrajala, da je sporni aneks videla že aprila 2008, ko ga je tudi vpisala v knjige - torej preden so Modrića mesec dni pozneje za okrog 21 milijonov evrov prodali v Tottenham.

Ko je sodnik danes od Juaićeve zahteval dodatno pojasnilo, mu je Mamić ugovarjal, češ da ne navaja natančnih izjav, po opominu pa je eksplodiral in moral zapustiti sejno sobo. Sodnik je nato sklenil, da nadaljevanja današnje obravnave ne sme več spremljati. Tožilstvo sicer trdi, da je bil aneks pogodbe o razdelitvi denarja narejen leta 2008, torej že med Modrićevim igranjem v Londonu, medtem ko je na dokumentu datum iz leta 2004. Tudi Modrić je prejšnji mesec spremenil svoje pričanje v primerjavi z izjavami pred preiskovalnim sodnikom, tožilstvo pa je zoper njega sprožilo preiskavo zaradi domnevno lažnega pričanja.

Tožilstvo Mamića, ki je sredi prejšnje obravnave odpoklical svoja odvetnika in se danes že pojavil v spremstvu novih, bremeni, da je z bratom Zoranom, nekdanjim glavnim direktorjem in članom uprave Dinama Damirjem Vrbanovićem in davkarjem Milanom Pernarjem klub oškodoval za vsaj 15,3 milijona evrov, da ni plačal davkov v višini skoraj 1,6 milijona evrov in da je prek »off-shore« podjetij od 2004 iz Dinama povlekel več kot 10,5 milijona funtov, poroča STA