Manchester City bo Harta posodil Torinu, Rooney za reprezentanco do SP 2018

Angleški reprezentančni vratar Joe Hart, ki se je znašel v nemilosti Pepa Guardiole, bo do konca sezone igral v Torinu.

Objavljeno
30. avgust 2016 08.44
Posodobljeno
30. avgust 2016 08.57
FBL-ENG-PR-MAN CITY-WEST HAM
M. Ž.
M. Ž.

Manchester - Angleški reprezentančni vratar Joe Hart, ki je pri Manchester Cityju izgubil status prvega vratarja, bo do konca sezone igral na posoji pri italijanskem prvoligašu Torinu.

29-letni Hart se je Cityju pridružil leta 2006 in se uvevljavil kot prvi vratar, to pa se je spremenilo s prihodom novega trenerja Pepa Guardiole, ki je najprej v vrata postavi Willyja Caballera, nato pa v klub pripeljal Claudia Brava iz Barcelone.

Joe Hart se v teh dneh z Anglijo pripravlja na začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018, včeraj pa je dobil dovoljenje, da začasno zapusti priprave in odpotuje v Italijo, kjer ga danes čaka zdravniški pregled, poročajo otoški mediji.

Ti še dodajajo, da bo posel uradno sklenjen pred sredo, Hart pa bo nato z reprezentančnimi soigralci nadaljeval s pripravami na prvo kvalifikacijsko tekmo, ki jo bodo Angleži odigrali v nedeljo proti Slovakom.

Rooney za reprezentanco do SP 2018

Kapetan angleške reprezentance Wayne Rooney je sporočil, da bo za Anglijo igral do svetovnega prvenstva leta 2018 v Rusiji.

Tridesetletni napadalec je za Anglijo debitiral leta 2003 in nastopil na treh svetovnih in evropskih prvenstvih. Odigral je 115 tekem in je s 53 goli na prvem mestu najboljših strelcev angleške reprezentance.

»Vem, da bo Rusija moja zadnja priložnost, da nekaj naredim, zato se bom potrudil in užival v teh dveh letih. Upam, da bom z Anglijo končal na vrhu. Čas bo pokazal, kaj lahko dosežem. Odločil sem se. Rusija bo moj zadnji turnir,« je na novinarski konferenci razkril Rooney.

Arsenal je pripravljen posoditi Wilshera

Angleški vezist Jack Wilshere je od svojega delodajalca Arsenala dobil dovoljenje, da preostanek sezone kot posojen nogometaš nastopa za drug klub.

Wilshere bi klub rad zapustil zaradi premajhne minutaže, saj je bil od leta 2008 le 80-krat v začetni postavi Topničarjev. Anglež je v pretekli sezoni zaradi številnih poškodb odigral le tri prvenstvene tekme, v tej pa je v igro dvakrat vstopil s klopi.

24-letni vezist je poleti zastopal angleško reprezentanco na evropskem prvenstvu v Franciji in igral na treh tekmah, novi selektor Sam Allardyce pa ga ni uvrstil v kader za prvo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo leta 2018 proti Slovaški.

Rosicky se je vrnil k Sparti

Dolgoletni češki reprezentant Tomaš Rosicky je se je po petnajstih letih vrnil k praški Sparti in z njo podpisal dvoletno pogodbo.

35-letni nogometaš je leta 1998 pri Sparti začel člansko kariero in se tri leta kasneje pridružil dortmundski Borusii, od tam pa ga je kariera leta 2006 popeljala k Arsenalu, za katerega je igral vse do letos. Čehu je letos potekla pogodba z londonskim moštvom, tako da se je v Prago vrnil brez odškodnine.

Tomaš Rosicky je od leta 2000 tudi član češke reprezentance, s katero se je uvrstil na letošnje evropsko prvenstvo v Franciji, po končanem tekmovanju pa še ni oznanil, ali bo tudi v prihodnje nosil dres z državnim grbom.