Manchester United se je sprehodil čez neprepoznavni Chelsea

Na Old Traffordu je derbi 33. kroga angleške lige z 2:0 dobil Manchester United, vodilni Chelsea je zapadel v krizo.

Objavljeno
16. april 2017 21.24
Britain Soccer Premier League
N. Gr.
N. Gr.

Manchester - Težko pričakovani obračun med Manchester Unitedom in Chelseajem je bil pomemben za oboje - rdeči vragi so z zmago naredili nov korak k uvrstitvi na prva štiri mesta in posledično v ligo prvakov, Chelsea pa ima po novem porazu le še štiri točke naskoka pred drugouvrščenim Tottenhamom.

Dvoboj so začeli izvrstno, razigrani Marcus Rashford je že v 7. minuti premagal Asmirja Begovića. Old Trafford je letos na nekaj tekmah bolj kot štadion izgledal kot gledališče, tokrat pa s k zmagi Unitedu pomagali tudi glasni domači navijači. Ko je Ander Herrera v drugem polčasu povišal vodstvo, je igra Chelseaja popolnoma razpadla. 

Antonio Conte je še pred 14 dnevi užival status genija, zdaj pa tudi Italijan le nemočno opazuje nezainteresirano ekipo zvezdnikov, ki jim popuščajo živci. Še pred nekaj tekmami se je zdelo, da Chelseaju naslova ne more več vzeti nihče, zdaj pa si roke zadovoljno manejo tudi v severnem Londonu. Prednost štirih točk je do konca sezone zagotovo še ulovljiva, če bo Chelsea nadaljeval z zbiranjem porazov. 

Manchester United na drugi strani ostaja na petem mestu, a ima dve tekmi in šest točk manj od tretjega Liverpoola. Rdeči vragi imajo vse v svojih rokah, a do konca sezone prav veliko točk ne smejo več prepustiti tekmecem. Večino ekip do konca prvenstva čaka le še pet tekem. 

Manchester United - Chelsea 2:0 (1:0)
Rashford 7., Herrera 49.