Manchester United za rekordno odškodnino pripeljal Mato

Londonski Chelsea je svojemu rivalu Manchester Unitedu za 44 milijonov € prodal Juana Mato, Michael Essien se seli v Milano.

Objavljeno
25. januar 2014 02.38
FBL-ENG-PR-MAN UTD-CHELSEA-FILES
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Manchester - Pri angleškem prvaku Manchester Unitedu so v petek zvečer potrdili to, kar se je govorilo že dalj časa, da se bodo okrepili s španskim vezistom Juanom Mato, ki mora pred podpisom pogodbe prestati še zdravniški pregled.

»Rdeči vragi« so v kratkem obvestilu za javnost zapisali, da so se z londonskim Chelseajem dogovorili za Špančev prestop, za katerega bodo plačali rekordno odškodnino.

Čeprav pri Unitedu niso želeli razkriti točne vsote, naj bi po poročanju angleških medijev za Mato plačali 37 milijonov funtov (44,6 milijona evrov) in s tem presegli prejšnjo rekordno znamko za prestop Dimitra Berbatova iz Tottenhama leta 2008 (37 milijonov evrov).


Pri Chelseaju na stranskem tiru

Španec Juan Mata se je Chelseaju pridružil leta 2011 iz Valencie, ki je zanj prejela 27 milijonov evrov. Mata se je hitro uveljavil pri novih delodajalcih in bil dvakrat proglašen za najboljšega igralca leta pri Chelseaju, nato pa se je moral s prihodom novega trenerja Joseja Mourinha zadovoljiti s sedenjem na klopi za rezerviste, saj Portugalec med vezisti bolj zaupa Edenu Hazardu, Oscarju in Willianu, za nameček pa so Londončani kupili še Nemanjo Matića.

»Naš klub je zelo spoštljiv do igralcev, ki so mu pomagali do zgodovinskih uspehov in Juan je eden izmed njih. Zanj smo dobili pošteno ponudbo in čeprav veliko klubov svojega igralca ne bi prodalo rivalu, smo se mi odločili drugače. Vprašal sem ga, ali je vesel, ker bo odšel, in odgovoril mi je pritrdilno. Pri nas se je trudil po najboljših močeh, vendar so Willian, Hazard in Oscar igrali zelo dobro, zato ni dobil toliko priložnosti,« je prestop komentiral Jose Mourinho.

Odšla De Bruyne in Essien, prišel Salah

Chelsea je izjemno aktiven v tem prestopnem roku, saj je poleg Matića pripeljal še egipčanskega vezista Mohameda Salaha iz Basla - nogometaša še čakata zdravniški pregled in podpis pogodbe -, klub pa sta zapustila Belgijec Kevin De Bruyne, ki ga je za 20 milijonov kupil nemški Wolfsburg, in Ganec Michael Essien, ki bo kariero nadaljeval pri Milanu kot soigralec slovenskega reprezentanta Valterja Birse.