Mancini: City bolj podoben Napoliju kot Barceloni

V predzadnjem kolu skupinskega dela nogometne lige prvakov bodo moštva jutri in v sredo v iskala pot v osmino finala.

Objavljeno
21. november 2011 19.23
Posodobljeno
21. november 2011 21.15
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Na evropskih zelenicah so na sporedu tekme predzadnjega kola skupinskega dela nogometne lige prvakov. Moštva imajo tako eno zadnjih priložnosti, da si zagotovijo nastop v osmini finala, kamor peljeta prvi dve mesti v skupini.

Nedaleč od uvrstitve med najboljših 16 je med drugim lanski finalist Manchester United, ki pa je včeraj treniral brez svojega prvega aduta Wayna Rooneyja. Trener Alex Ferguson je na novinarski konferenci razkril, da je prvi napadalec na zadnji prvenstveni tekmi proti Swensea Cityju (1:0) dobil nekaj močnih udarcev in zato izpustil ponedeljkov trening, njegov nastop na jutrišnjem obračunu proti Benfici pa ni vprašljiv.

Zmagovalec jutrišnje tekme na Old Traffordu si bo sicer že zagotovil nastop med najboljših 16 v ligi prvakov, obe moštvi pa bi napredovali tudi ob neodločenem izidu in če v drugem dvoboju skupine Basel premaga Oteul Galati.

Benfica je Manchester United v Lizboni sicer ustavila z neodločenim izidom (1:1), a rdeči vragi računajo na prednost domače zelenice, kjer so v ligi prvakov od leta 2005 izgubili le enkrat. Zmaga in prvo mesto v skupini je sicer cilj trenerja Fergusona, ki si želi z boljšim izhodiščem izogniti težjim nasprotnikom. »Gre za pomembno tekmo. Obe ekipi si močno želita zmage, zato predvidevam, da bo tekma zelo odprta,« je dejal Ferguson.

City kot Napoli, ne kot Barcelona

Za preboj v nadaljevanje se bodo jutri pomerili tudi njihovi mestni tekmeci. Manchester City namreč gostuje v Neaplju, tudi varovancem Roberta Mancinija pa bi zmaga že prinesla vodilno mesto v skupini A. Otoški klub je v dvoboju favorit, kar je pred dnevi priznal tudi trener Napolija Walter Mazzarri in ekipo Cityja označil s kakovostjo Real Madrida in Barcelone.

Primerjava je sicer Manciniju laskala, vseeno pa se z njo ni mogel povsem strinjati. »Imamo sicer odlične igralce kot so Sergio Agüero, Mario Balotelli, Edin Džeko in David Silva, a je še prekmalu, da bi se primerjali z Barcelono ali Realom,« je povedal Mancini in dodal, da bi svojo prenovljeno ekipo prej primerjal z Napolijem kot pa s španskima velikanoma. »Napoli ima odlično ekipo, dobrega trenerja, zato nas čaka še ena težka tekma. Skušali bomo odigrati najbolje, še vedno pa nas čaka veliko dela, da se približamo najboljšim v Evropi,« je skromno dejal italijanski storkovnjak.

City ima trenutno v skupini A dve točki prednosti pred italijansko ekipo, za vodilno mesto pa se bo z Bayernom pomeril šele v naslednjem kolu, v zadnji tekmi skupinskega dela. Bayern bo sicer jutri gostil Villarreal. V skupini B bo Lille gostoval v Moskvi, Inter pa v Turčiji pri Trabzonspoju. Na sporedu bosta tudi nova obračuna v skupini D, kjer bo zagrebški Dinamo, ki je še vedno na dnu lestvice, gostoval na Santiago Bernabeu, Lyonu bo doma gostil Ajax.

Liga prvakov, 5. kolo:

Skupina A:

Bayern München - Villarreal (torek, 20.45)
Napoli - Manchester City (torek, 20.45)

Lestvica:
1. Bayern 10 točk
2. Manchester City 7
3. Napoli 5
4. Villarreal 0

Skupina B:

CSKA Moskva - Lille (torek, 18.00)
Trabzonspor - Inter (torek, 20.45)

Lestvica:
1. Inter 9
2. CSKA Moskva 5
3. Trabzonspor 5
4. Lille 2

Skupina C:

Otelul Galati - Basel (torek, 20.45)
Manchester United - Benfica (torek, 20.4)

Lestvica:
1. Manchester United 8
2. Benfica 8
3. Basel 5
4. Otelul Galati 0

Skupina D:

Lyon - Ajax (torek, 20.45)
Real Madrid - Dinamo Zagreb (torek, 20.45)

Lestvica:
1. Real Madrid 12
2. Ajax 7
3. Lyon 4
4. Dinamo Zagreb 0

Skupina E:

Bayer Leverkusen - Chelsea (sreda, 20.45)
Valencia - Genk (sreda, 20.45)

Lestvica:
1. Chelsea 8
2. Bayer 6
3. Valencia 5
4. Genk 2

Skupina F:

Arsenal - Borussia Dortmund (sreda, 20.45)
Marseille - Olympiakos (sreda, 20.45)

Lestvica:
1. Arsenal 8
2. Marseille 7
3. Borussia Dortmund 4
4. Olympiakos 3

Skupina G:

Zenit Sankt Peterburg - Apoel Nikozija (sreda, 18.00)
Šahtar Donjeck - Porto (sreda, 20.45)

Lestvica:
1. APOEL 8
2. Zenit 7
3. Porto 4
4. Šahtar 2

Skupina H:

BATE Borisov - Viktoria Plzen (sreda, 19.00)
Milan - Barcelona (sreda, 20.45)

Lestvica:
1. Barcelona 10
2. Milan 8
3. BATE 2
4. Viktoria 1