Mandarić potrdil: Redknappa ne bo v Ljubljano

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je razkril, da za trenerja zmajev kandidirajo trije strokovnjaki. Med njimi ni Harryja Redknappa.

Objavljeno
06. januar 2016 22.56
bsa/olimpija
G. L.
G. L.

Ljubljana - Prvi mož ljubljanske Olimpije Milan Mandarić se je po skoraj enomesečni odsotnosti zaradi družinskih obveznosti vrnil v Ljubljano, kjer je razkril nekatere načrte glede prihodnosti njegovega moštva. V zadnjem času se je veliko špekuliralo zlasti o imenu bodočega naslednika Marijana Pušnika, med kandidati se je pojavilo celo ime slovitega Angleža Harryja Redknappa.

Srbski poslovnež je povezave z njim potrdil, a možnost njegovega imenovanja na mesto trenerja ovrgel, saj po njegovih besedah ne ustreza profilu, ki ga Olimpija v tem trenutku potrebuje.

»Olimpija potrebuje trenerja-zmagovalca, ki bo vzpostavil takojšnjo avtoriteto v moštvu. Človeka, ki bo takoj zavihal rokave in bil sposoben v naslednjih štirinajstih tekmah zagotoviti naslov državnega prvaka. Ne smemo si privoščiti niti najmanjše napake, saj je vložek prevelik. Potrebujemo nekoga, ki mu slovensko nogometno okolje ni tuje. Zato bi bilo v tem trenutku nesmiselno angažirati strokovnjaka iz zahodne Evrope. Vem, da se je v zadnjem času veliko pisalo in govorilo o prihodu mojega dobrega prijatelja in obenem nekdanjega sodelavca pri Portsmouthu Harrya Redknappa. Zagotavljam vam, da od tega ne bo nič, saj si ne smemo privoščiti prevelikega tveganja. V tem trenutku Olimpijo lahko vodi nekdo, ki se bo sposoben v zelo kratkem času prilagoditi na slovensko nogometno okolje in kulturo,« je v klubski izjavi za javnost poudaril Mandarić in dodal, da so v njegovem ožjem izboru trije kandidati.

Cilj Ljubljančanov po besedah predsednika ostaja naslov državnega prvaka, ki ga bodo skušali doseči brez večjih sprememb v igralskem kadru.

»S športnim direktorjem Stojićem ocenjujeva, da aktualna zasedba premore dovolj kakovosti in zato ne potrebuje večjih sprememb. Do konca tega meseca bomo ekipo dopolnili s posamezniki, ki so s svojo kakovostjo sposobni zapolniti vrzeli na določenih igralnih položajih. Poleg nizanja dobrih rezultatov, bo ena od glavnih nalog novega trenerja, da ustrezno oblikuje moštvo za naslednjo sezono. Našim navijačem pa sporočam, naj se že veselijo prve tekme proti Luki Koper, saj bodo imeli kaj videti,« je zaključil Mandarić.