Mandarić: Težave v FC Koper niso bile nikdar moja želja

Predsednik slovenskega nogometnega prvaka Olimpije se je (zadnjič) odzval na zadnje dogajanje okrog FC Koper.

Objavljeno
17. november 2016 16.14
suhadolnik nogomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - Potem ko je vodstvo FC Koper na včerajšnji izredni skupščini seznanilo igralce s stanjem v klubu po začetku prisilne poravnave in hkrati zavrnilo medijske navedbe, da bo odstopilo, predsednik Valter Valenčič pa je bil kritičen do odločitve sodišča, ki je dalo prav Milanu Mandariću, se je danes v sporočilu za javnosti - kot zatrjuje sam, še zadnjič v tej zadevi - oglasil tudi zdajšnji predsednik slovenskega prvaka Olimpije.

»V prvi vrsti se obračam k slovenski javnosti z namenom postaviti piko na 'i' različnim govoricam oziroma natolcevanjem v zvezi z dogajanjem v Kopru. Težave, ki so nastale v FC Koper, niso prišle kot posledica moje želje ali volje, poudarjam pa, da zagotovo nisem bil in nikdar ne bom ovira za obstoj FC Koper v slovenskem klubskem nogometu. V preteklosti sem storil veliko pozitivnih stvari za koprski klub in ni skrivnost, da mu v prihodnje želim veliko sreče in športnih uspehov, sam pa želim vso svojo energijo, izkušnje in znanje usmeriti v nadaljevanje uspešne zgodbe v NK Olimpija Ljubljana,« je svoje videnje še zadnjič javno obelodanil Mandarić.

Koprsko odprto pismo

Z javnim pismom, naslovljenem med drugim tudi na pravosodnega ministra in resorno ministrico za šport, v katerem sodnim organom očitajo dvojna merila in diskriminatornost v primeru prisilne poravnave, pa so se oglasili tudi iz koprskega tabora, v katerem kot primer diskriminatornosti pri obravnavi navajajo poenostavljeno prisilno poravnavo KK Olimpija, ki je v postopku opredeljen kot mikrodružba. »Le kako pojasniti članom, podpornikom in navijačem, da za nas ne veljajo enaka pravila kot za druga slovenska športna društva,« je med drugim zapisano v obširnem sporočilu za javnosti FC Koper. Po njihovem upnik (Mandarić) »nedvomno zasleduje cilj spraviti društvo do prenehanja obstoja.«