Mandžukić zapušča Bayern zaradi Guardiole

Hrvaški napadalec Mario Mandžukić se pričakovano poslavlja od nemških nogometnih prvakov.

Objavljeno
09. junij 2014 20.41
FBL-WC-2014-CRO-TRAINING
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Rio de Janeiro - O slovesu hrvaškega reprezentanta Maria Mandžukića iz Bayerna se šušlja že kar nekaj časa, zdaj je namige potrdil tudi napadalec sam. Kot je dejal, se v ekipi nemških prvakov ne vidi več, saj se nikakor ne zdaje v načinu igre, ki ga je vpeljal trener Pep Guardiola. S slednjim si že od vsega začetka nista bila najbolj naklonjena.

»Odlično sem se imel v Bayernu, toda, bodimo pošteni, slog igre, ki ga vsiljuje Guardiola, mi ne ustreza,« je izjavil za časnik Sportske novosti. »Ne glede na to, koliko si prizadevam, v takšnem nogometu ne morem dajati svoje najboljše igre. Zato je najbolje, da se razidemo. Guardioli, ki je odličen trener, pa želim veliko uspeha,« je še dejal ob Luki Modriću in Ivanu Rakitiću prvi zvezdnik hrvaške nogometne reprzentance na SP v Braziliji.

Njegov status pri Bayernu je bil pod vprašajem že vse odkar je bilo jasno, da se bo Bavarcem v novi sezoni pridružil odlični poljski napadalec Robert Lewandowski. Prvi zvezdnik Borussie kajpak ne namerava sedeti na klopi.

Mandžukić je tako tik pred začetkom mundiala v Braziliji vrgel kost potencialnim snubcem. Pri iskanju novega delodajalca ne bi smel imeti težav, zanimanje zanj so menda že nakazali Manchester United, Arsenal in Chelsea.