ManUnited potrdil prihod Ibrahimovića (VIDEO)

Angleški prvoligaš Manchester United je potrdil, da bo v prihodnji sezoni zanj zaigral Zlatan Ibrahimović.

Objavljeno
01. julij 2016 21.47
Soccer Ibrahimovic
Š. Ro.
Š. Ro.

Manchester - Potem ko je švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović včeraj že sam sporočil, da bo nadaljeval kariero v Manchester Unitedu, so to danes uradno potrdili tudi na Old Traffordu.

»Navdušen sem, da sem se pridružil Manchester Unitedu, veselim se igranja v premier ligi. Ni treba poudarjati, da komaj čakam sodelovanje z Josejem Mourinhem. Je fantastičen trener, pripravljen sem na nov in navdušujoč izziv. Skozi kariero sem do zdaj užival in imam nekaj lepih spominov. Zdaj sem pripravljen, da nove spomine ustvarim v Angliji,« je povedal Ibrahimović, ki je prišel kot prosti igralec, tedensko pa naj bi zaslužil 200.000 funtov.

Mourinho mu je vrnil kompliment in dejal, da Ibra ne bo zgolj zabaval množic, temveč bo pomemben del ekipe, pomagala bo zlasti pri razvoju mladih igralcev. »Zlatana ni treba posebej predstavljati. Številke o njem govorijo same zase. Je eden najboljših napadalcev na svetu in igralec, ki na igrišču vedno pusti 100 odstotkov,« je povedal portugalski trener.

Ibrahimović je bil od leta 2012 član francoskega Paris Saint Germaina, za katerega je v 180 tekmah dosegel 156 golov. Nekdanji član Milana, Barcelone, Interja, Juventusa, Ajaxa in Malmöja bo prvič zaigral v premier ligi, do prihoda na Otok pa je v 15 sezonah osvojil 13 naslovov državnih prvakov v štirih različnih državah.