Maradona postal častni meščan Neaplja: »Kdor ne vzklika, navija za Juventus!«

Nogometnemu virtuozu se je mesto s tem zahvalilo za vse, kar je zanj storil kot nogometaš Napolija, sledila je divja proslava.

Objavljeno
05. julij 2017 17.46
Posodobljeno
05. julij 2017 17.46
ap Argentina Maradona
J. M., N. Gr.
J. M., N. Gr.

Neapelj - Nekdanji argentinski nogometni zvezdnik Diego Armando Maradona je postal častni meščan Neaplja. Mesto se želi s tem pokloniti nogometašu, ki je navduševal v modrem dresu kluba iz mesta pod Vezuvom, poroča nemška tiskovna agencija dpa. »Pravijo, da se neba ni moč dotakniti z rokami. Meni je to v Neaplju uspelo,« je bila ena izmed objav Maradone na priljubljenem socialnem omrežju Facebook.

Argentinec je za Napoli igral med leti 1984 in 1991, ter klubu pomagal osvojiti njegov prvi naslov italijanskega prvaka. Častno meščanstvo je Maradona prejel včeraj, prireditelji pa na slovesnosti pričakujejo okoli 30 tisoč ljudi. Mnogi so nekdanjemu nogometnemu virtuozu očitali, da bo od tega imel denarno korist, vendar pa sam to v svojem slogu zavrača, še poroča STA: »Nikoli ni bilo govora o denarju. Tistega, ki si je to izmislil, bi rad srečal in pljunil.« Poleg maradone je ena izmed častnih slavnih meščanov tudi italijanska filmska diva Sophia Loren

Maradona ne bi bil Maradona, če naziva častnega meščana ne bi proslavil v svojem, divjem stilu. Najprej je svojim novim someščanom popihal na dušo: »Nikoli me nihče ni imel tako rad, kot me je imel rad Neapelj.« Potem pa je, že vidno okajen, presnetil tudi organizatorje, se povzpel na streho pred hotelom parkiranega avtomobila in popeljal znano navijaško skandiranje »Kdor ne vzklika, navija za Juventus!«. 

Ob rezanju torte pa je spomnil tudi na čase, ko je v Neaplju donelo Ho visto Maradona, ki gre nekako takole: »O mama mama, videl sem Maradono, videl sem Maradono, in zaljubljen sem!«