Maribor in Olimpija bosta (spet) globoko segla v žep

Slovenski državni prvaki in lanski državni prvaki so se že navadili, da gre zajeten del proračuna za kazni nogometne zveze.

Objavljeno
13. junij 2017 18.09
mpig*Nogomet
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - Disciplinski sodnik nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj za največja slovenska kluba nima milosti. Tokrat je oba zadela precej visoka kazen, krajšo so potegnili Mariborčani. Vijole so na zadnji tekmi, ko je bil Maribor že državni prvak, množično prižigale bakle in jih metale na teren, kar je povzročilo tako visoko kazen. Nogometni zvezi Slovenije bo Maribor odštel kar 9600 evrov, kazen je narasla tudi zato, ker so navijači po zadnjem sodnikovem žvižgu vdrli na teren. 

Disciplinski sodnik je ljubljansko Olimpijo kaznoval zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, uporabe pirotehničnih sredstev, žaljivega vzklikanja, množičnega vdora na igrišče, prav tako pa je tudi v tem primeru šlo za predkaznovanost.

Z eno tekmo prepovedi opravljanja svoje naloge je bil kaznovan trener Aluminija Slobodan Grubor, zaradi šestih rumenih kartonov na eni tekmi bodo morale Radomlje plačati 360 evrov kazni, s 300 evri pa je kaznovano tudi Krško, ker je na zadnji tekmi državnega prvenstva v Ljubljani nastopilo brez prisotnosti glavnega trenerja, medtem ko se je postopek proti velenjskemu Rudarju zaradi podobnega razloga ustavil.