Maribor in Rudar uspešna, Olimpija ne

Slovenski nogometni prvoligaši nadaljujejo serijo prijateljskih tekem z moštvi z evropskega vzhoda.

Objavljeno
01. julij 2013 00.02
lvu/NOGOMET
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana – Slovenski nogometni prvoligaši se na prijateljskih dvobojih pospešeno pripravljajo na novo sezono. Državni prvaki Mariborčani so danes pred 1200 gledalci v Ljudskem vrtu z 2:0 (2:0) sneli skalp moskovski Lokomotivi, ki čez dva tedna začenja novo sezono ruskega prvenstva. Že v 15. minuti je moral z igrišča Agim Ibraimi, ki ga je med prodorom pokosil Dmitri Torbinski, za kar si je prislužil rumeni karton. Mrežo gostov je v 28. minuti načel Marcos Tavares, zmago varovancev novega trenerja Anteja Čačića pa je še pred odhodom na odmor, v 41. minuti, potrdil Damjan Bohar. Mariborčane v sredo čaka nov prijateljski dvoboj s Kaiserslauternom onkraj meje v Strassu.

Enako uspešen je bil pred domačim občinstvom tudi velenjski Rudar, ki je vpisal prvo zmago v pripravljalnem obdobju, z 2:1 (1:1) je bil namreč boljši od ukrajinskega prvoligaša Vorskle Naftohaza iz Poltave. Gostje so sicer prvi zadeli, izid prvega polčasa pa je z golom za izenačenje v 24. minuti postavil Mate Eterović. V nadaljevanju je Matej Podlogar (72.) poskrbel, da je zmaga ostala doma. Trener Jernej Javornik ni mogel računati na lažje poškodovana Rusmina Dedića in Denisa Klinarja ter Almedina Muharemovića, ki ga v kratkem čaka operacija kolena, se je pa gledalcem že predstavila nova okrepitev, dovčerajšnji član Domžal, Hrvat Ivan Knezović.

Precej manj uspešni pa so bili nogometaši Olimpije, ki so morali priznati premoč ukrajinskega Metalurga Donecka, ki je bil boljši s 4:0 (1:0). Prvi gol so gostje z evropskega vzhoda prek Artjoma Baranovskega vknjižili že v 4. minuti, v drugem polčasu so v razmaku manj kot 10 minut zadeli še Bolgar Velizar Dimitrov (68.) in dvakrat v Braziliji rojeni Belgijec Danilo (74. in 77. minuta), v drugo z bele točke. V vrstah Olimpije je zaigral tudi Srb Đorđe Ivelja, ki je ravno danes praznoval 29. rojstni dan. Olimpija in Maribor bosta sicer načela novo sezono z dvobojem za slovenski superpokal prihodnjo nedeljo v Celju.