Maribor proti Lokomotivi iztržil neodločen izid, poraz Hit Gorice

Prijateljski dvoboj Maribora in ruske Lokomotive se je končal brez zmagovalca (1:1), HIT Gorica je klonila proti Rijeki
.

Objavljeno
04. julij 2012 20.25
Posodobljeno
04. julij 2012 21.23
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Kostrena/Maribor - Pred začetkom nove sezone številna moštva svojo pripravljenost preverjajo še z zadnjimi prijateljskimi dvoboji. Tako so nogometaši HiT Gorice danes odigrali dvoboj s povsem prenovljenim moštvom Rijeke, ki je slavila minimalno zmago z 2:0.

Oba gola pred okoli 1500 gledalci na stadionu Žuknica je zabil nadarjeni 20-letni vezist Antonini Čulina (85., 89.), ki je kot eden redkih iz pretekle sezone ostal na Kantridi.

Prijateljski dvoboj so odigrali tudi nogometaši Rudarja iz Velenja, ki se se pomerili z ukrajinsko Goverlo in iztržili neodločen izid (0:0). Moštvo iz Užgoroda je v minuli sezoni z osvojilo 1. mesto v ukrajinski 2. ligi in bo letos znova zaigrala v elitnem prvenstvu.

Na prijateljskem obračunu pa sta se v Ljudskem vrtu pomerila domači Maribor in moskovska Lokomotiva, ki jo vodi nekdanji hrvaški selektor Slaven Bilić. Dvoboj se je končal brez zmagovalca (1:1), vijoličasti so v 13. minuti povedli prek kapetana Marcosa Tavaresa. Brazilec je s pravo bombo s 25 metrov zadel v levi zgornji vratarjev kot. Rusi so izenačili v 38. minuti, ko je Denis Glushakov z udarcem z roba kazenskega prostora zadel za 1:1.